Верховний Суд зобов'язав ДАБІ прийняти в експлуатацію "Будинок монстр на Подолі"

Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва, більш відомий в столиці, як "Будинок монстр на Подолі".

Відповідне постанову суд виніс 24 червня, таким чином задовольнивши позов ТОВ "Пателі Лізинг". У рішенні суду написано, що у забудовника право на земельну ділянку є, а в реальності його немає.

"Це якісно новий рівень нахабства. Земля під Будинком монстром за адресою Нижній Вал 27-29 знаходиться у комунальній власності – я сама була співавтором рішення про це в минулому скликанні Київради", - розповіла ексдепутатка Ольга Балицька у себе в Facebook.

Вона нагадала, що Київ не передавав забудовнику земельну ділянку, і це рішення фірма намагалася оскаржити у судах. При цьому ще в 2019 році провадження у справі було припинено і досі не відновлено.

"Прийняття в експлуатацію житлового будинку, який знаходиться на ділянці комунальної землі, що не передана забудовнику ні у власність, ні в оренду – це дуже і дуже значне правопорушення. І зараз ВСУ зобов'язує керівництво ДАБІ це правопорушення вчинити", – розповіла ексдепутатка.

За її словами, зараз готуються звернення до НАЗК, Вищої ради правосуддя і ДАБІ щодо рішення суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Північний апеляційний господарський суд вирішив скасувати заборону на введення в експлуатацію ЖК Поділ Престиж.

Історія з будівництвом ЖК Поділ Престиж почалася ще у 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку, будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але у 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим. Також варто нагадати, що столична влада через суд домагається знесення "зайвих поверхів".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом