Верховний суд не дозволив Інтергал-Буду будувати ЖК La Mer в Одесі

Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу компанії "Інтергал-Буд" щодо ЖК La Mer, і тим самим залишивши в силі рішення попередньої інстанції щодо заборони на проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт на 13 станції Великого Фонтану.

Як повідомляє "Моніор", відповідне рішення було прийнято на засіданні суду 27 квітня. Забудовник хоче звести на 13 станції Великого Фонтану житловий комплекс. Але ДАБІ скасувала дозвіл на будівництво.

Як зазначає видання, проти забудовника "Інтергал-Буд" в судах розглядаються два позови – один від одеситки, чий будинок знаходиться на схилі Великого Фонтану, і другий позов від прокуратури. Дане рішення Верховного Суду було прийнято щодо позову одеситки. Поки що фірма "Інтергал-Буд" програє за всіма позовами і в усіх судах. Раніше суди першої та другої інстанцій в рамках забезпечення позову про скасування містобудів і дозволу на виконання будівельних робіт заборонив компанії "Інтергал-Буд" здійснювати будівельні роботи.

Фірма "Інтергал-Буд" мала будувати підпірну стінку для укріплення схилу в районі 13 станції Великого Фонтану. У січні 2018 року мерія видала мыстобуди, а в жовтні 2018 року – дозвіл на будівництво підпірної стінки. В результаті замість будівництва підпірної стінки забудовник приступив зводити на сусідній ділянці 9-поверховий житловий комплекс.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник також судиться з департаментом архітектури Одеської міськради і хоче змусити чиновників мерії внести до реєстру нібито наявні мыстобуди на будівництво житлового будинку.

Ще в жовтні 2019 року Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівельні роботи в районі 13-й станції Великого Фонтану. Тим часом, забудовник доводить, що дозвіл на будівельні роботи не можна скасувати через відсутність реєстрації МУО.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом