Великий київський забудовник продає житло за криптовалюту

Група компаній DIM вирішила реалізовувати житло у своїх комплексах, приймаючи до оплати криптовалюту.

Про це у понеділок, 6 червня, повідомили у пресслужбі забудовника.

Укладання угод відбуватиметься через авторизованих агентів, угоди купівлі-продажу оформлятимуться відповідно до законодавства України. Для оплати використовуватимуться стейблкоіни – віртуальні гроші, вартість яких прив'язана до американського долара. Так, сплатити можна в USDC, USDT, BUSD, DAI. Передбачається, що у майбутньому можна буде оплачувати й в інших криптовалютах.

За допомогою цифрових грошей придбати житло можна у будь-якому житловому комплексі від DIM. Представники забудовника зазначили, що вивчили нововведення в українському законодавстві з огляду на велику популярність криптовалют серед українців і дійшли висновку, що для зручності клієнтів готові приймати оплату в такий спосіб.

"Практично всі сфери українського бізнесу надають послуги або продають товари за криптогроші. Фізичні особи продають і купують за допомогою криптовалюти майно - рухоме та нерухоме, тому впровадження подібної послуги з купівлі первинної нерухомості залишалося питанням часу", - йдеться у повідомленні.

Забудовник планує в майбутньому запровадити екосистему Web 3.0, перевести запис угод на блокчейн, а паперові контракти замінити на смарт контракти

"Таким чином, кожен інвестор зможе легко отримувати інформацію про, наприклад, транзакції, права власності на кожен об'єкт", - уклали представники DIM.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у світі вже давно використовують криптовалюти у процесі купівлі-продажу нерухомості. Наприклад, нещодавно писали про продаж особняка для мільярдерів у Майамі. Його оцінили в $59 млн. Покупцям дають можливість розплатитися в біткоїнах за курсом на момент угоди.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом