ЖК Парк Хіллс: нову назву дали, але схему Войцеховського увібрали

Житловий комплекс Парк Хіллс – класика українських довгобудів, спадщина сумнозвісної компанії Сіті Груп на чолі з Войцеховским. Зараз ЖК намагаються добудувати своїми силами постраждалі інвестори за допомогою створення кооперативу. Оновлений проєкт, назва та візуалізації будинку демонструють потенційним вкладникам "життя сповнене краси". І хоч зовні все дещо змінилося, суть афери, схоже, залишилася незмінною.

Що не так із цим будівництвом – з'ясовували експерти НЕРУХОМІ.

Друга спроба

Як відомо, коли репутація бренду заплямована, ситуацію може врятувати ребрендинг. До таких дій, мабуть, вирішив вдатися і новий замовник далеко не нового будівництва ТОВ "Парк Хіллс". Так, ЖК Молодіжна ініціатива змінив назву та перетворився в ЖК Парк Хіллс. Але чи можна щось виправити, коли Анатолій Войцеховський "вже розлив олію"? Деякі вважають, що можна. Більш того, можна навіть заробити.

Життя сповнене краси

Так, відвідавши сайт об'єкту, насамперед ви звернете увагу на попередження: "сайт тимчасово на реконструкції". Варто зазначити, реконструкція не завадила б і самому ЖК, який почали споруджувати ще в 2012 році. В такому ракурсі обнадійливий вигук забудовника про те, що "комплекс побудований на 75%!", здається не таким вже й обнадійливим.

Однак, як би там не було, маркетинг працює. Наприклад, на сайті комплексу сказано: "краєвиди з вікон ЖК "Парк Хіллс" не мають аналогів! Уявіть собі, як весняним ранком, відчиняючи вікно, ви впускаєте в квартиру свіже повітря, наповнене ароматами хвої, акації, липи, квітів та черемхи. Можете не уявляти, а просто приїхати до нас, та відчути і побачити все на власні очі". Чи можна встояти перед таким барвистим і заманливим описом та не рушити на вулицю С. Руданського, 9-а в Шевченківському районі Києва, щоб вдихнути на повні груди аромати хвої та всього іншого? Тут, як то кажуть, без варіантів: треба їхати.

Відразу скажемо, що ні хвої, ні липи, ні черемхи виявити у ЖК нам не вдалося.

"Життя сповнене краси", – промайнув в думках слоган Парк Хіллс під гуркіт потягів, що проїжджали біля підніжжя ЖК... Виявилося, що в метрах ста від комплексу прокладена залізниця.

Врятуються не всі

Так як комплекс розташований на схилі, який, до того ж, є зсувонебезпечним, кругового об'їзду там немає. Тому в разі загоряння, служби порятунку не зможуть під'їхати до певної частини будинку. Зазначимо, що проєктом передбачено, що в окремі квартири доступ пожежних з підйомників неможливий. Але інвесторам перейматися не варто: для таких квартир передбачається встановлення зрошувачів в передпокоях та наявність респіраторів для самопорятунку людей під час пожежі. Загальна кількість квартир в ЖК, до яких відсутній доступ, невідома.

Існує велика ймовірність, що рятувальники не зможуть під'їхати і до тієї частини комплексу, доступ до якої проєктом передбачається. Занадто щільна забудова в сукупності з браком місця для паркування вже зараз привела до того, що мешканці сусідніх будинків паркують свої авто на тротуарах, уздовж вузьких вулиць і взагалі, де доведеться. Наприклад, проєктом ЖК Парк Хіллс передбачено 97 паркомісць на 675 квартир.

Сумний приклад, до чого може призвести подібне – трагедія в ЖК Зелений острів-2, який знаходиться недалеко від ЖК Парк Хіллс. Не так давно в комплексі сталося загоряння на верхніх поверхах. Пожежники не могли підібратися до будинку через щільно припарковані автомобілі.

Флер Войцеховського

На перший погляд може здатися, що зараз з дозвільною документацією у замовника все в порядку. Дозвіл є, земля у власності ТОВ "Парк Хіллс". Однак, яким чином ця земля передавалася досконально невідомо. Як і те, яким чином видавалися містобудівні умови і обмеження, проводилася експертиза тощо.

Зокрема, дещо насторожує повідомлення, опубліковане на сайті обслуговуючого кооперативу "Сирецький Гай" (засновник ТОВ "Парк Хіллс"), про співпрацю з якимось "забудовником з Одеси". Після чого була створена конкретно під ЖК інвестиційна компанія ТОВ "Хіллс інвест", яка буде фінансувати будівництво та частково виконувати функції замовника (правда, невідомо на якій правовій підставі). І, природно, все буде відбуватися на умовах передачі ТОВ "Хіллс інвест" всіх вільних площ. Створення подібної фірми-прокладки наштовхує на роздуми про те, що "піраміда Войцеховського" продовжує жити.

Якщо ви хочете інвестувати в Парк Хіллс

Створення житлово-будівельного кооперативу – шлях до легалізації. Однак проблеми для майбутніх мешканців залишаються незмінними: перебої з електрикою, водою, паркуванням, безпекою.

Обіцяної здачі першої черги в експлуатацію в кінці 2020 року – чекати не варто. Більш того, ймовірність добудови цього житлового комплексу в найближчі кілька років мізерно мала.

Потенційним інвесторам хочеться сказати наступне: "живіть, працюйте, ростіть дітей, відпочивайте в безпечному комфортному середовищі!", але робіть все це подалі від Парк Хіллс.

Зазначимо, що комплекс на ресурсі НЕРУХОМІ має низький рейтинг – 3.2.

Більш детально з невідповідностями, які виявили експерти НЕРУХОМІ, можете ознайомитися на сторінці ЖК Парк Хіллс, у вкладці Документи.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом