У ЖК Paradise Avenue реалізують проєкт унікального ландшафтного озеленення. Фото

Команда Нерухомі 10.06.2021 12:24 PR матеріал

3 хв

У житловому комплексі Paradise Avenue реалізується унікальний для київського передмістя проєкт ландшафтного озеленення європейського формату.

Для його втілення у життя дерева замовляли з найбільшого у Нідерландах розплідника, створено величезне штучне озеро площею 2 гектари та застелено понад 5000 м² преміального рулонного газону.

Як повідомляє представництво забудовника, перед плануванням проєкту ландшафтного озеленення проведено численні дослідження мікроклімату локації, особливостей ґрунту та підземних вод. Лише після цього спроєктовано концепцію кожної ділянки таким чином, щоб рішення було найкращим як з естетичної, так і з функціональної точки зору.

На території Paradise Avenue наразі вже висаджено більше 165 дорослих дерев віком від 10 років. Їх особливість полягає у тому, що на відміну від молодих саджанців, які зазвичай обирають столичні забудовники для житлових комплексів комфорт-класу, жителям не потрібно чекати, поки вони виростуть. Одразу є приємний затінок, а також відчуття перебування у парку. Важливо, що лише дорослі дерева виділяють кисень, тому одразу гарантовані корисні прогулянки на свіжому повітрі, вкрай цінні в постпандемічний період.

Перевагу віддано соснам, вишням, платанам, кленам, липам та іншим декоративним деревам. Їх види підібрано ландшафтними архітекторами таким чином, щоб у всі сезони прикрашати подвір’я: весною гілки вишень вкриваються рожевим цвітом, влітку цвітуть липи, восени яскраво червоніє листя кленів, а взимку зеленим кольором виділяються сосни.

Як і в парках розвинених європейських міст, в Paradise Avenue всю територію застелено газоном. Не лише для краси, а щоб кожен мешканець міг відпочити на м’якій траві: влаштувати пікнік, почитати книжку, зайнятися йогою.

В Paradise Avenue не сіяли траву, а обрали преміальний рулонний газон.

Забудовник передбачив мінімізовані витрати на обслуговування газону завдяки системі автополиву та використанню дощової води. В озеро стікатиме вся надлишкова після дощів вода, яка після спеціальної фільтрації постачатиметься для поливу.

Щоб в дощовий період зайва волога не псувала озеленення і не утворювалися калюжі, в Paradise Avenue наявна система зливової каналізації, єдина серед житлових комплексів передмістя. Вона поєднана з озером та утворює унікальну систему контролю рівня води.

Вже цього літа буде відкрито набережну великого штучного озера, спеціально створеного для відпочинку мешканців. Озеленення її алей буде не менш насиченим, якісним та продуманим, ніж на подвір’ях будинків.

Загалом в Paradise Avenue буде озеленено 21 гектар території житлового комплексу, що включає прибудинкові простори 18-ти житлових будинків та чотири стратегічно важливих інфраструктурних об’єкти. Наразі збудовано та введено в експлуатацію першу чергу будівництва, що складається з п’яти будинків. Цього року буде введено в експлуатацію будинок №6, а наступного року – будинок №7.

Концепція ландшафтного озеленення була одним із важливих критеріїв оцінки міжнародного конкурсу International Property Awards, де минулого року житловий комплекс Paradise Avenue мав честь отримати відзнаку в номінації Mixed-Use Development.

Нагадаємо, що забудовником Paradise Avenue є компанія ZIM Group, яка працює на українському ринку нерухомості з 2014 року. В портфелі компанії більше 300 000 м² в семи житлових комплексах Києва та найближчих околиць.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом