У центрі Львова відновилося скандальне будівництво житлового будинку

У центрі Львова відновилося будівництво житлового будинку, поряд із міським бомбосховищем, проти якого виступають місцеві жителі. Про це пише ZAXID.NET.

Йдеться про ділянку площею 0,0556 га на вул. Поповича, 6а. У 2013 році Львівська міська рада передала цю ділянку в оренду на 10 років ТОВ "У Цитаделі" для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Будівництво на ділянці розпочалося у 2015 році, проте тоді проти нього збунтувалися мешканці сусідніх будинків, зведених у другій половині ХІХ століття. Люди вважали, що нове будівництво може зруйнувати старі будинки та інженерні мережі під ними. Тоді ж улітку 2015 року будівельники пошкодили електромережу на вул. Поповича.

У січні 2017 року забудовник отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво 15-квартирного житлового будинку із вбудованими парковками та громадськими приміщеннями. Проте вже у серпні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення комісії, яка мала вивчити ситуацію із забудовою ділянки та запропонувати компромісне рішення. Втім, вже у жовтні 2017 року забудовник посеред ночі почав завозити на ділянку будівельну техніку. Тоді будівельні роботи призупинили мешканці та поліція.

Протягом кількох років будмайданчик був порожнім і жодних робіт на ньому не відбувалося. 9 листопада 2023 року львівська активістка Ірина Юзік повідомила, що на вул. Поповича, 6а, відновили будівельні роботи – робітники почали монтувати фурнітуру під фундамент та заливати бетон. Перехожі викликали поліцію та представників міської ради.

Термін оренди цієї ділянки спливає 20 листопада 2023 року. Як повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, місто не продовжуватиме забудовнику договір оренди. Крім того, він стверджує, що орендар зареєстрував на цій ділянці право власності на споруду, яку за фактом немає. У реєстрі нерухомості справді зазначено, що за адресою вул. Поповича, 6а ТОВ "У Цитаделі" ще у 2013 році купило та зареєструвало право власності на приміщення площею 216,1 м2.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України , у Львові на Уманській, 4 демонтували незаконний самобуд – ЖК Престиж Умань. Повідомляється, що забудовник розпочав будівельні роботи ще до оформлення документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

293

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом