У судах вирішується доля ЖК Покрова


Суди продовжують розгляд справ щодо будівництва ЖК Покрова по вул. Січових стрільців, 59 у Шевченківському районі Києва – одного з проєктів збанкрутілого "Укрбуду". Про це повідомляє "Київвлада" .

Так, зокрема, співзамовник даного будівництва – державна установа "Центральне територіальне управління капітального будівництва" (ГУ "ЦТУКБ") – у рамках справи намагається оскаржити окремі положення МУО щодо проектування цієї забудови. У свою чергу столичний громадський активіст Марк Зельдич у рамках справи вимагає відмінити зазначені містобуди. Крім того, Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону у судовому порядку домагається скасування реєстрації права власності на ділянку під цією забудовою за столичною спільнотою в особі Київради та визнати таке право за державою в особі Міністерства оборони України.

Всі ці справи безпосередньо пов'язані між собою. Так, провадження у першій судовій суперечці зупинено до того моменту, коли буде винесено остаточне рішення у другій, а провадження у другій справі призупинено до ухвалення остаточного вердикту у третій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, на Січових Стрільців у 2017 році забудовник "Укрбуд" розпочав будівництво ЖК Покрова. Для цього було знесено стару будівлю обласного військкомату. Забудовник встиг збудувати лише кілька поверхів, після цього ДАБІ скасувала дозвіл. Підставою стало порушення проектної документації, що втратили силу градусності. Крім того, забудовник не погодив проведення робіт із Мінкультом.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом