У новому будинку на місці друкарні Фесенка вже почали продавати квартири

Будівельна компанія "Простір" оголосила про старт продажів квартир у новому будинку на Рішельєвській, 47, де знаходяться два об'єкти культурної спадщини – друкарня Фесенка і театр Рішельє.

Як повідомляє Монітор, з'явилася також візуалізація майбутнього житлового комплексу, який, за даними видання, не має нічого спільного з тією візуалізацією, яку надавав забудовник одеситам.

За словами ріелторів, новий будинок буде шестиповерховим. Перші два поверхи будуть побудовані в стилі "пасаж" і відведені під комерцію. Також там буде ресторан з фонтаном. З третього по шостий поверх розміщуватимуться квартири.

Забудовник забезпечить лише половину мешканців паркомісцями. Передбачається, що буде побудований підземний паркінг на 28 місць, з урахуванням, що будинок розрахований на 62 квартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, днями таки приступили до демонтажу будівлі на Рішельєвській, 47/49, де раніше розташовувалася знаменита друкарня Юхима Фесенка. Департамент культури Одеської ОДА 3 червня вручив припис, яким заборонялося проводити будь-які будівельні роботи на Рішельєвській, 47/49. Однак вже 14 червня Одеський окружний адміністративний суд тимчасово скасував це розпорядження, поки не буде узгоджена проєктна документація. Таким чином, хоча суди по цій справі не завершились, будівельникам фактично дозволили проводити демонтаж. Таким же чином суд скасував і приписи Мінкульту, аргументувавши це тим, що за час простою забудовник несе матеріальні збитки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом