У Київраді дозволили одеському забудовнику ущільнювати Оболонь

Земельна комісія Київради у четвер, 25 травня, розглянула питання зміни цільової ділянки для будівництва житлового комплексу на вулиці Автозаводській, 72а в Оболонському районі Києва та підтримала його.

Ділянкою володіє компанія "Дорадо". За даними порталу YouControl, бенефіціаром та засновником компанії є грек Бумбурас Пантеліс. ЗМІ його також пов'язують з одним із найбільших одеських забудовників, компанією "Гефест Груп" . Також пишуть і про тісний зв'язок Пантеліса з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Спільнота "Життя Оболонського району" вважає рішення земельної комісії незаконним, оскільки за чинним Генпланом тут категорія земель для промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Також відсутній Детальний план території. Крім того є звернення нардепів та ОСББ "Б15" (ЖК Бережанський) щодо порушення закону.

Ще один житловий комплекс без соціальної інфраструктури з'явиться біля недобудованого ЖК Бережанський та замороженого ЖК Maverick Residential Complex. Будівництво ЖК Бережанський спричинило часткове руйнування дорожнього покриття на вулиці Бережанській. Загалом масштабна забудова Мінського масиву призвела до неминучого його перенаселення, що в результаті позначилося на якості життя киян.

Забудовник Гефест нерідко нехтував містобудами та будував будинки значно вище, ніж дозволялося. Так, МУО на ЖК Аполлон передбачають шість поверхів забудови. Компанія ж обіцяє будувати всі 11. В іншому – ЖК Акрополь дозвіл передбачає 24 поверхи замість запланованих 26. Аналогічне завищення поверховості було і у ЖК Лімнос (+100 квартир) та у ЖК Міконос (+41 квартира). Таким чином можемо припустити, що новий будинок на Автозаводській будуватиметься за тими самими принципами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, столична влада нерідко дозволяє зводити величезні житлові комплекси, впритул практично один до одного, що робить життя кивелян доволі малокомфортним. Наприклад, нещодавно Київрада передала в оренду ділянку землі площею 0,18 га на Пріорській, 18 в Оболонському районі столиці в оренду компанії "П-18", практично впритул до ЖК Вишиванка, що очікувано викликало велике невдоволення з боку місцевих мешканців.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

230

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом