У Києві протестували проти незаконного будівництва ЖК на Калнишевського

Жителі Мінського масиву у Києві влаштували в неділю, 24 жовтня, масштабну акцію на знак протесту проти будівництва п'яти нових висоток на вулиці Петра Калнишевського замість торгового центру "Полярний".

Акція стартувала вчора опівдні. Кілька сотень киян пройшлися маршем по вулицях Калнишевського, Полярній, Рокоссовського, привертаючи увагу влади до проблем мікрорайону через майбутню масштабну забудову.

Як писали НЕРУХОМІ, житловий комплекс на Калнишевського, 2 – це продовження проєкту "Яскраве" від Інтергал-Буда, перші три черги якого були введені в експлуатацію ще до 2019 року. І тільки цього літа забудовнику видали дозвіл на 4 і 5 черги, вони будуть реалізовані окремим житловим комплексом.

Будівництво має проходити на ділянці площею 4,7 га. Варто підкреслити, що частина цієї землі вже забудована будинками ЖК Яскравий. Тому для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається всього лише близько 3 га земельної ділянки, ділянки що залишилася буде недостатньо для облаштування повноцінної прибудинкової території, що неодмінно позначиться на комфортності проживання майбутніх мешканців.

Крім того, будівництво нових висоток вб'є інфраструктуру мікрорайону. Уже сьогодні вулиця Петра Калнишевського вся заставлена машинами, двори ЖК Яскравий також щільно запарковані. Така ж складна ситуація з дитячими садками, лікарнями і школами Мінського масиву.

Відомо, що термін оренди земельної ділянки закінчується у жовтні 2022 року, тому у забудовника залишилося небагато часу для реалізації проєкту.

Експерт у містобудівній сфері Георгій Могильний зазначив, що дане незаконне будівництво є наслідком корупції у Київраді і КМДА, починаючи з часів мера Олександра Попова, і триває досі. За його словами, за Генпланом, територія відноситься в основному до комунально-складської (решта - зелені насадження), тому ні про які ЖК мова йти не могла, як і про землевідведення під будівництво ЖК.

"Реально це незаконне будівництво без проблем може зупинити Державна інспекція архітектури та містобудування України – порушення при видачі МУО очевидні, тому перевірка в порядку архітектурно-будівельного нагляду, призупинення дій МУО, позов до суду і анулювання дозволу робляться без проблем", – зауважив експерт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом