У Києві через екопарк Осокорки продовжать проспект Григоренка

Будівництво нової вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі Києва коштуватиме столичному бюджету майже 70 млн гривень. Відповідний проєкт було замовлено комунальним підприємством "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд", повідомляється на сайті Рrozorro.

За даними порталу, протяжність нової вулиці становитиме 3,3 км. Будівництво передбачає чотири черги:

  • будівництво від проспекту Петра Григоренка до межі міста;
  • будівництво транспортної розв'язки на перетині вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Колекторної;
  • будівництво транспортної розв'язки на перехресті вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Проєктна 1;
  • будівництво транспортної розв'язки на перехресті вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Проєктна, 2

Зі свого боку зазначимо, що вулицю прокладатимуть через Екопарк Осокорки, де має будуватися ЖК Патріотика на озерах. Зокрема, плани комунальників збігаються з планами житлового комплексу: на плані ЖК та у тендерній документації прописано три транспортні розв'язки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше столична влада заявила про бажання розширити вулицю Бориспільську, а на проспекті Григоренка провести повну реконструкцію. Зокрема, про це йшлося у новому Генплані міста. Так, оновлений проспект має зв'язати Осокорки та Троєщину. Загальна вартість будівництва оцінена у 100 млн.

Як відомо, між проспектом Григоренка та кордоном Києва розташована зелена зона з озерами Небреж та Тягле. Кияни вже довго просять облаштувати тут екопарк. Також на цій території планувалося будівництво ЖМ Патріотика на озерах.

Житловий масив Патріотика на озерах на вулиці Колекторній є своєрідним продовженням масиву Патріотика. Спочатку у проєкті було заявлено будівництво 43 будинків заввишки до 27 поверхів. Проте проєкт неодноразово переглядався. Місцеві мешканці тим часом виступали проти будівництва.

Після банкрутства банку "Аркада" добудовувати ЖК взялася будівельна компанія Stolitsa Group. КМДА підписала з новим забудовником меморандум, у якому йдеться, зокрема, про створення екопарку. Але, як виявилося згодом, у новому плані Патріотики на озерах замість 43 багатоповерхівок з'явилося 48.

Тим часом у соцмережах інвестори Патріотики зазначають, що забудовник "Столиця" так і не поновив за останній рік будівництво. Крім того, недобудовані будинки не законсервували і через несприятливі погодні умови вони руйнуються.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

189

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом