У Києві через будівництво ЖК затопило Броварський проспект

У Києві у вівторок, 11 квітня, стався прорив водопроводу, внаслідок чого масштабно затопило Броварський проспект. На думку експертів, аварія сталась через забудову масиву новими будинками.

Як повідомляє "Хмарочос", через прорив під водою зникла не лише проїжджа частина, а й тротуари, прилеглі двори та зелені зони. Свідки події у соцмережах публікували відео потопів, як затоплює салони громадського транспорту. При цьому у частині довколишніх будинків зникло водопостачання.

Станом на ранок 12 квітня тут тривають ремонтні роботи, тиск у мережі вдалося нормалізувати, вода у кранах у киян з'явилася, а проїзна частина стала придатною для руху. Проте, на деяких ділянках водопроводу, за повідомленнями очевидців, продовжують бити гейзери і сьогодні.

На думку експертів, прорив труби стався через будівництво неподалік ЖК Freedom (на перетині проспектів Броварського та Георгія Нарбута). "Ці розумники за благословення міської влади врізалися до мережі, які були розраховані під промзону", - прокоментував експерт Олег Симороз.

Відомо, що у КМДА розробили проєкт детального плану території реконструкції частини промзони на Воскресенці. ДПТ передбачає будівництво на місці промзони нового житлового мікрорайону. Така ініціатива пояснюється, зокрема, тим, що більшість підприємств, що розташовані в цих межах, мають застарілі та зношені основні виробничі фонди, їх приміщення здаються в оренду. У зв'язку з цим столична влада традиційно хоче створити у цій місцевості новий житловий мікрорайон з повним комплексом обслуговування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , ЖК Freedom – це проєкт забудовника Укрбуду. Після того, як у компанії виникли проблеми, добудовою комплексу зайнявся Київміськбуд .

У Київраді безуспішно намагалися розглянути проєкт ДПТ у частині Воскресенського масиву, затвердження якого допомогло б легалізувати скандальний ЖК Freedom.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

235

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом