У ДІАМ не виходить провести перевірку масштабного будівництва на території НАУ

Держінспекція архітектури і містобудування вже пару днів безрезультатно намагається провести перевірку резонансного будівництва житлового комплексу на території київського Національного авіаційного університету, замовником якого виступає ВНЗ.

Про це йдеться на сторінці ДІАМ в Facebook.

Як повідомляється, позапланова перевірка почалася з 18 жовтня. Але вже котрий день поспіль інспектори не можуть приступити через відсутність на робочому місці ректора університету. У ДІАМ уточнили, що згідно постанови Кабінету міністрів, головні інспектори будівельного нагляду здійснюють перевірку у присутності замовника будівництва або уповноваженої ним особи.

"Тому такі дії можуть бути кваліфіковані як недопуск головних інспекторів до проведення перевірки. У четвер ми знову прийдемо до університету і якщо з надуманих причин головним інспекторам будівельного нагляду знову перешкоджатимуть – нами буде складено відповідний акт, протокол та винесено припис", – додали в держінспекції.

ДІАМ також пригрозила судом у разі систематичного перешкоджання проведенню перевірок і анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше народний депутат Роман Грищук підняв на державному рівні тему з масштабним будівництвом житлового комплексу на території НАУ. Дозвіл на будівництво видала ДАБІ за день до ліквідації разом з іншими скандальними рішеннями. За даними реєстру, генпідрядником будівництва на території студмістечка виступить ТОВ "Атмосфера інжиніринг системз". Джерела НЕРУХОМІ повідомляють, що девелопером комплексу буде Saga Development Андрія Вавриша.

Глава ДІАМ Семен Кривонос розпорядився провести позапланові перевірки даного будівництва. Тут збираються звести 14 житлових будинків, загальна площа житла складе більше 107 тисяч квадратних метрів. Кривонос пообіцяв відкрито інформувати громадськість про результати перевірки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом