У бюджеті "Київміськбуду" утворилася дірка у 24 млрд гривень

Найбільшій столичній будівельній компанії "Київміськбуд" не вистачає 24 млрд гривень для добудови 20 житлових комплексів, а сума, яку заборгували їй - всього 726 млн. гривень.

Як повідомляє Forbes, із усієї суми боргу – 326 млн гривень заборгували приватні інвестори, ще 400 млн гривень – невиконані фінансові зобов'язання від компанії, яка керувала фондом фінансування будівництва тих об'єктів "Укрбуду", які взявся добудовувати КМБ.

Виходячи з цього зрозуміло, що навіть якщо боржники розрахуються із боргами, ситуація з добудовою об'єктів навряд чи зміниться. Наразі проводиться аудит у компанії, який не тільки має перевірити фінансовий стан, а й встановити необхідну суму для стабілізації та запропонувати варіанти виходу із кризи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, 20 липня відбулися обшуки в офісі "Київміськбуду". Також розпочалася перевірка після виходу журналістського розслідування на каналі Bihus.info про ділянки та майно президента компанії Ігоря Кушніра. Зокрема, журналісти з'ясували, що за 11 років з моменту, коли Кушнір 2012 року очолив компанію, його родина "обросла" різним бізнесом та майном.

На час розслідування президента компанії тимчасово усунули від виконання обов'язків.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом