Суд заарештував майно забудовника Мартинова

Київська міська прокуратура досягла арешту майна одного з найбільших забудовників Київської області, який ухилився від сплати податків на 140 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Так, Печерський районний суд Києва за клопотанням органів прокуратури з метою забезпечення відшкодування завданих збитків наклав арешт на майно забудовника – понад 200 об'єктів нерухомості (33 земельні ділянки, 117 квартир, 78 нежитлових приміщень). Як з'ясувало слідство, частину цього майна забудовник намагався переоформити на підконтрольну фірму.

Наслідком встановлено, що підозрюваний, будучи замовником будівництва кількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, під час реалізації квартир та нежитлових приміщень декларував одержані кошти як доходи фізичної особи, не оформлюючи свою діяльність як підприємницьку.

Таким чином, у період з 2019 по 2021 рік підозрюваний реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за даними ЗМІ, йдеться про Андрія Мартинова. На думку слідства, бізнесмен легалізував свої кошти, вклавши їх у будівництво, які, ймовірно, отримали злочинні шляхи.

За 10 років Мартинов зміг звести 114 будівель загальною площею близько 500 тис. квадратних метрів. Його недорогі житлові комплекси під Києвом приваблюють покупців. З січня 2019 року до 31 серпня 2020 року в ЖК Мартинова ввели в експлуатацію приблизно 4,3 тис. квартир.

Співробітники правоохоронних органів провели у нього обшуки та вилучили понад 3 млн доларів. Ці кошти було заарештовано та передано в управління АРМА. Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Києві.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

423

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом