Суд скасував право користування на ділянку, на якій будується ЖК Поділ Град Vintage

Товариству сліпих (УТОС) скасували право на постійне користування земельною ділянкою на Вознесенському узвозі, 28-30, де Edelburg Development будує ЖК Поділ Град Vintage.

Як повідомляють "Наші гроші", таке рішення прийняв Північний апеляційний суд. Товариство отримало цю ділянку ще у 2004 році за рішенням Київради для будівництва тут житлового будинку для інвалідів війни та незрячих. Інвестором будівництва стала компанія "Будгруппроєктінвест-2" власником якої був відомий екс-глава корпорації Укрбуд Максим Микитась. Будівництво розпочалося у 2018 році, при цьому лише невелика частина квартир дісталася б сліпим. Згодом за будівництво цього ЖК взялася компанія Edelburg Development, яку пов'язують з Сергієм Кучером, колишнім керівником столичної ДАБІ.

Також Апеляційний суд встановив, що вказана ділянка площею 0,57 га знаходиться в межах історичного ареалу Києва, відноситься до земель історико-культурного національного і місцевого значення. Така земля вважається особливо цінною, і її забудова регулюється особливими правилами. Так тут забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників. Тут дозволяється будівництво тільки особливо важливих споруд за індивідуальними проєктами. Таким чином суд прийшов до висновку, що Київрада, приймаючи рішення про виділення цієї ділянки, вийшла за межі своїх повноважень.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, інспектор ДАБІ скасував МУО, оскільки наміри забудови суперечать Генплану столиці. Згідно функціональним призначенням землі, це територія громадських будівель і споруд, а не житлової забудови. Крім того, було виявлено невідповідність висоти забудови, яка не може перевищувати 27 метрів в цьому ареалі.

Проте в кінці минулого року Окружний адміністративний суд Києва відновив дії містобудів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом