Суд дозволив будувати висотку на Печерську, де існують обмеження

Для будівництва житлового комплексу на вулиці Велика Васильківська, 143/2 в Печерському районі Києва скасували обмеження по висоті у 27 метрів, яке було встановлено для Центральної планувальної зони.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд столиці. Суд послався на те, що Київрада не затвердила План зонування території центральної планувальної зони столиці відповідно до ч. 8 ст. 18 закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Отже, на думку суду, немає підстав вважати, що об'єкт будівництва знаходиться у Центральній планувальній зоні. Також були скасовані пункти МУО, згідно з якими об'єкт знаходиться у межах історичного ареалу, оскільки ті начебто належним чином не затверджені. Тепер забудовник не зобов'язаний отримувати узгодження для розробки проєктної документації та дозвіл на виконання робіт від органів охорони культурної спадщини.

Департамент містобудування та архітектури КМДА подав апеляційну скаргу на рішення ОАСК.

Містобуди на забудову отримало ВАТ "Київський Електричні завод" у грудні 2019 року. Забудова комплексу мала вестися на ділянці 5,33 га, яка є промисловою зоною, де будівництво житла заборонено відповідно до Генерального плану столиці. З початку 1900-х на цій ділянці був завод з ремонту та виготовленню вагонів, тролейбусів і трамваїв.

Житлова забудова цієї території стала можливою завдяки ухваленого 19 грудня 2019 року Київрадою рішення, яким було затверджено Детальний план території в районі вулиць Великої Васильківської, Академіка Філатова, Анрі Барбюса, Тверській та бульвару Дружби народів у Печерському районі Києва.

Замовником будівництва є ВАТ "Київський Електричні завод", а підрядником - ТОВ "Канбуд", співзасновником якого є колишній перший заступник мера Києва Віталія Кличка Ігор Ніконов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно депутати Київради проголосували за рішення, що дає право на забудову міста без генплану до 2024 року. На думку багатьох незалежних експертів, це дозволить узаконити незаконне будівництво в столиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом