Київрада підтримала програму розробки ДПТ

Київська міська рада проголосувала за внесення змін до Міської програми створення (оновлення) містобудівної документації, яка, на думку громадських організацій, дозволить узаконити незаконне будівництво у Києві. Відповідне рішення у четвер, 13 травня, підтримали 68 депутатів.

У пресслужбі КМДА стверджують, що це дозволить визначити перспективи розвитку інженерно-транспортної інфраструктури та інвестиційної привабливості окремих територій столиці.

"Адже відсутність затверджених планів зонування та детальних планів територій призводить до не збалансовані розвитку територій в столиці", – заявив головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

При цьому, за словами правозахисників з громадської організації "Чесно", депутатам міськради "не терпиться з клаптевих ДПТ "зшити" Київ без стратегічного документа – без нового Генплану. При цьому низка вже прийнятих ДПТ суперечать чинному Генплану.

Вони стверджують, що за законом спочатку розробляється історико-архітектурний опорний план, а вже на основі нього приймається стратегічний документ – генеральний план міста. Саме він визначає, як буде використовуватися територія в місті глобально, де промзона, де житлова або громадська забудова тощо. Вже тільки після Генплану мають розроблятися низка детальних планів територій.

Але зараз забудовники зможуть узаконити свої незаконні об'єкти, які були побудовані в промислових і зелених зонах, додали в організації "Чесно".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вчора на засіданні Київради проєкт забудови Мінського масиву в Оболонському районі так і розглянули. Секретар Володимир Бондаренко відправив документ на доопрацювання. Повторне голосування по ньому має відбутися 27 травня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом