Стало відомо, скільки коштуватиме житло у новобудові на місці друкарні Фесенка

Девелоперська компанія "Простір" продає квартири у новобудові від $1750 за квадратний метр, яку зводять на місці колишньої друкарні Юхима Фесенка на вулиці Рішельєвській, 47 в Одесі.

На сайті компанії зазначається, що висота будинку зросте з трьох поверхів до шести. З третього до шостого поверху розмістяться квартири, на перших поверхах будуть комерційні площі. Буде облаштовано підземний паркінг на 30 машино-місць. Пропонують квартири різної площі, від невеликих студій за $66 тисяч до великих двокімнатних за $273 тисяч. Всього у будинку 62 квартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, фасад історичної будівлі почали зносити 26 серпня. Місцеві жителі викликали поліцію, яка приїхала лише через 2 години, при цьому правоохоронці, які прибули, продемонстрували повну бездіяльність.

Місцева громадська організація "Адвокація міста" намагалася через суд зупинити дію дозволу на виконання будівельних робіт, виданого міським ДАБКом у жовтні минулого року компанії "Одеса-Сіті" та підряднику "Мартен-Груп", а також визнати незаконним наказ Мінкульту, завдяки якому історичну будівля так і не внесли до списку культурної спадщини

Зазначимо, що Департамент культури Одеської ОДА 3 червня 2021 року вручив забудовнику розпорядження, яким заборонялося проводити будь-які будівельні роботи на вул. Рішельєвській. Однак Одеський окружний адміністративний суд тимчасово скасував його дію до вирішення спору по суті. Це досить дивне рішення, оскільки поки влада судитиметься із забудовником "Одеса-сіті", робітникам фактично дозволили проводити демонтаж будівлі. Суддя визнала, що через заборону на проведення робіт компанія "Одеса-Сіті" зазнаватиме матеріальних збитків.

За даними YouControl, заснувала "Одеса-Сіті" офшорна компанія "Уппа Файненс ЛТД", якою керують громадянин Ізраїлю Вадим Шульман з Ізраїлю та одесит Олександр Друмов. Директор "Одеса Сіті" – Євген Суворов. За даними ЗМІ, ця фірма пов'язана з компанією "Рост", що входить до орбіти мера Геннадія Труханова.

Новий будинок будується на місці колишньої друкарні Юхима Фесенка, яка сто років тому друкувала гроші Української Народної Республіки та ілюстровані книги українських авторів тієї епохи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

227

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом