Справа "Будинку монстра на Подолі": забудовник вирішив діяти нестандартно

Забудовник ЖК Поділ Престиж ув Києві, більш відомого, як "Будинок монстр на Подолі", намагаючись скасувати заходи забезпечення позову, які забороняють йому вводити будинок в експлуатацію, звернувся до суду першої інстанції.

Про це повідомила ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, забудовник пішов досить дивним шляхом, оскільки основна справа зараз знаходиться на розгляді Північного апеляційного господарського суду.

"Саме у цій справі нещодавно були зняті, а потім відновлені заходи забезпечення позову. Після того, як їх відновили, забудовник знову подає заяву про їх скасування - але не до апеляції, а суду першої інстанції, у якого справи немає. У свою чергу господарський суд Києва вказує, що матеріалів у нього немає, але відкладає вирішення питання про прийняття заяви до їх повернення", - повідомила Балицька.

Вона зазначила, що подача заяви в інший суд хоч і виглядає дивною, проте мотивація забудовника тут цілком очевидна. "В іншій справі Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати "Монстру на Подолі" сертифікат готовності. Судячи з усього, ДАБІ його не видавала, тому забудовнику довелося подавати до Окружного адміністративного суду заяву про визнання протиправною бездіяльність ДАБІ та встановленні судового контролю за виконанням рішення", - зауважила вона.

ОАСК у задоволенні позову відмовив, але, якщо заходи забезпечення будуть зняті, забудовник зможе продовжувати тиснути на суд, вимагаючи отримання сертифіката всупереч усім вимогам законодавства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, постанову Північного апеляційного госпсуду, яка дозволяла ввести в експлуатацію ЖК Поділ Престиж, було скасовано Верховним Судом України.

24 червня суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж, таким чином задовольнивши позов ТОВ "Пателі Лізинг". При цьому у рішенні суду написано, що у забудовника право на земельну ділянку є, а в реальності – немає.

Будівля розташована у центрі столичного Подолу і дисонує з навколишнім архітектурно-будівельним ансамблем. Тому кияни прозвали його "будинком монстром на Подолі". У Київраді зазначили, що компанія "Пателі Лізинг" отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку, але замість цього звела 12-поверховий, а земля під ним знаходиться у комунальній власності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом