Справа "Будинку монстра на Подолі": НАЗК взялося за перевірку суддів

Національне агентство з з питань запобігання корупції почало перевірку суддів, які винесли рішення на користь забудовника "Пателі Лізинг" щодо ЖК Подол Престиж, розташованого на вулиці Нижній Вал, у Подільському районі Києва.

Про це написала ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, антикорупційний орган почав повну перевірку декларацій трьох суддів Верховного Суду, які винесли скандальне рішення щодо житлового комплексу.

"НАЗК проводить таку перевірку для з'ясування достовірності задекларованих відомостей, точності оцінки задекларованих активів, наявності конфлікту інтересів, а також наявності ознак незаконного збагачення або необгрунтованості активів", - повідомила Балицька.

Вона розповіла, що про результати цього розслідування можна буде дізнатися на сайті Нацагентства. Коментуючи рішення Верховного Суду, Балицька заявила, що, якщо забудовник отримає сертифікат готовності і буде введений в експлуатацію ЖК, потім знести незаконно надбудовані поверхи вже буде неможливо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж. Таке рішення суд прийняв 24 червня. У свою чергу в Київраді зазначили, що компанія "Пателі Лізинг" отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку, але замість цього звела 12-поверховий, а земля під ним знаходиться у комунальній власності. Забудовник звернувся до Кабміну, вимагаючи видати йому документ, що засвідчує про готовність будинку.

Варто також підкреслити, що будівля розташована у центрі столичного Подолу і дисонує з навколишнім архітектурно-будівельним ансамблем. Тому кияни прозвали його "будинком-монстром на Подолі".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом