Справа "Будинку-монстра на Подолі": забудовник програв апеляційний суд

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився вводити в експлуатацію ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва, більш відомого як "Будинок-монстр".

Як повідомляє UA.Times, відповідне рішення було прийнято під час засідання у вівторок, 9 березня.

У суді представники Держархбудінспекції та Київрада говорили про маніпуляції з боку ТОВ "Пателі Лізинг". Так, в судах триває розгляд позову столичної влади про демонтаж "зайвих" поверхів, і це питання досі не вирішено. Незважаючи на це, забудовник не залишає спроби узаконити добудову і ввести в експлуатацію об'єкт.

У підсумку вчорашній суд задовольнив апеляційну скаргу, але вимоги ДАБІ та Київради підтримав не в повному обсязі. Зокрема, було скасовано рішення ОАСК, яким той зобов'язав ввести "Будинок-монстр" в експлуатацію. Але суд зобов'язав ДАБІ повторно розглянути звернення компанії про видачу сертифіката готовності об'єкта до експлуатації. Таким чином, суд фактично повернув спір до початку його вирішення. Тепер у забудовника з'явиться шанс виправити свою помилку і допустити інспектора до перевірки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, історія з будівництвом ЖК Поділ Престиж почалася ще в 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але в 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим.

Зазначимо, що Верховний Суд вже повертав цю справу на розгляд апеляційного суду, судді якого нерідко брали самовідвід.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом