Скандальний ЖК Obolon Plaza ввели в експлуатацію: що про нього відомо експертам

ЖК Obolon Plaza збудовано та здано в експлуатацію у вересні 2022 року, про що свідчить сертифікат № ІУ123220914449 від 19.09.2022.

Про це йдеться на сайті житлового комплексу.

Також зазначається, що працює відділ продажів, але більшу частину квартир у ЖК Obolon Plaza вже мабуть продали, оскільки залишилися лише 10 квартир та 4 пентхауси. У стилобатній частині, яка складе перші чотири поверхи Obolon Plaza, розмістяться кафе та ресторани, салони краси, магазини та офіси.

Також, як стверджує забудовник, комплекс розташований лише за кілька кроків від метро "Оболонь". Саме ця "близькість" викликала невдоволення з боку киян.

Їх обурює, що будинок будується одразу над станцією метрополітену. У соцмережах активісти неодноразово зазначали, що для майбутніх мешканців відсутній паркувальний простір, що будівництво нового ЖК загрожує перекриттям аварійних проїздів до другого мікрорайону Оболонського району.

Як зазначають експерти нашого порталу, цілком зрозумілою є негативна реакція суспільства на ущільнення забудови. Проте зазначена протидія ніяк не вплинула на забудовника, оскільки місцеві жителі так і не звернулися до суду з позовом про зупинення будівництва та до контролюючих органів з метою проведення перевірок.

Цікавий той факт, що замовник будівництва – ТОВ "Солур" – отримав дозвіл на будівництво ЖК Obolon Plaza тільки з сьомої спроби. До цього, з червня 2019 по грудень 2019 року, ДАБІ шість разів на різних підставах відмовила йому у наданні дозволу на будівництво багатофункціонального комплексу.

Остання відмова була надана 27 грудня 2019 року та об'єднувала у собі всі зауваження, які так і не були враховані замовником. Так, забудова не відповідала функціональному призначенню земельної ділянки; земельні ділянки, на забудову яких замовник хотів отримати дозвіл, не відповідали земельній ділянці у МУО; було недостатньо прибудинкових майданчиків; у проєкті були відсутні рішення щодо виконання всіх обов'язкових елементів облаштування дитячих майданчиків.

24 лютого 2020 року ТОВ "Солур" все ж таки отримало дозвіл на будівництво. Проте, невідповідності між кадастровими номерами земельних ділянок, між намірами будівництва та функціональним призначенням землі залишились. Але, як, бачимо, цей нюанс не завадив забудовнику ввести житловий комплекс в експлуатацію.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом