Скандальна забудова на Микільській Слобідці: ДІАМ оштрафувала проєктувальника

Компанію "Фундамент проєкт" оштрафували за порушення містобудівного законодавства при розробці проєкту будівництва ЖК на Микільсько-Слобідській, 7-9 у Києві.

Про це повідомили у пресслужбі Держінспекції архітектури та містобудування.

"Було вручено постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності проєктній організації ТОВ "Фундамент проєкт", яка розробляла відповідний проєкт будівництва", - йдеться у повідомленні держінспекції.

У ДІАМ нагадали, що провели позапланову перевірку об'єкту в Дніпровському районі столиці, за результатами якої склали акт та протокол про правопорушення та винесли приписи: забудовник має зупинити проведення будь-яких будівельних та підготовчих робіт на ділянці.

Серед виявлених порушень: згідно з проєктом, розрахункова щільність населення втричі більша за допустиму, недостатня кількість машин і місць.

У свою чергу експерт у містобудівній галузі Георгій Могильний наголосив, що за Генпаланом це земля зелених насаджень і щільність населення там взагалі має дорівнювати нулю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, замовник будівництва ТОВ "Нова Слобідка", виконуючи розпорядження ДІАМ, розпочала вивезення техніки та матеріалів з ділянки.

Варто нагадати, що проти будівництва ЖК на Микільській Слобідці активно виступають місцеві жителі. Нерідко відбуваються сутички із представниками забудовника. Рішення ДІАМ кияни називають "тимчасовою перемогою". Столична влада, щоб вирішити конфлікт, запропонувала викупити ділянку у забудовника.

Експерти нашого ресурсу докладно розібралися з документами по ЖК на Микільській Слобідці, зі звітом можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом