Скандал у столичному ЖК: з однієї великої квартири зробили 7 смартів

У Києві власник дворівневої квартири площею у 130 "квадратів" в новобудові в Подільському районі розбив її на 7 маленьких однокімнатних і виставив на продаж за $ 57 тисяч за кожну.

Як йдеться у сюжеті ТСН, скандал у новому ЖК, в який ще не встигли заїхати всі мешканці, почався з того, що власників квартири на 8 поверсі почали підтоплювати сусіди зверху.

Коли піднялися на гору, то побачили, що замість однієї квартири там сім. Згідно з планом поверхів, там мала розташовуватися квартира під номером 188, однак, за даними реєстру нерухомого майна, там знаходяться квартири 188а-188Е. Також мешканці з'ясували, що власник двох рівневої квартири, роблячи ремонт, зробив втручання в опорні конструкції і переніс мокрі зони, що робити заборонено: ванні повинні бути під ванними, а туалети – під туалетами. З'ясувати, хто саме влаштовує потопи – так і не вийшло.

Голова ОСББ зазначає, що якщо врахувати, що там сім квартир, то мінімум у двох довелося б робити окремі санвузли, а для цього прокладати нові труби. Тим часом, робітники не пустили ні потерпілих, ні голову ОСББ за поріг, тому припис про підтоплення повісили на двері.

За документами, дворівневої квартирою володіє приватна компанія. Коли скандал з підтопленнями почав набирати обертів, з сайтів про продаж нерухомості познімали оголошення про продаж "смарт-квартир". Юрист порадив постраждалим мешканцям звернутися зі скаргами до департаменту будівельного контролю, в районну і в міську адміністрації.

Як з'ясували журналісти, йдеться про ЖК Новомостицька-Замковецька, який побудував Київміськбуд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові на вулиці Клочківська, 148б почали будувати ЖК Klochkivska, оформивши документи на реконструкцію квартири. У цьому комплексі вже почали продавати житло за ціною від $760 за "квадрат".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом