Скандал щодо готовності ЖК Creator City: в е-системі змінили статус сертифіката

На порталі Єдиної держелектронної системи у сфері будівництва змінився статус сертифіката готовності ЖК Creator City, що будується на вулиці Дегтярівській, 17-19, у Шевченківському районі Києва.

Це сталося після публікації у вівторок, 16 листопада, матеріалу на ресурсі НЕРУХОМІ про те, що ДІАМ видав сертифікат готовності, незважаючи на те, що об'єкт фактично ще не добудували. Це викликало резонанс у мережі, що вочевидь вплинуло на рішення змінити документ. Експерти ресурсу помітили зміни вже сьогодні вдень.

Як було

Як стало

У Мінрегіоні, підсумовуючи двомісячну роботу ДІАМ, розповіли, що за цей період новий орган опрацював понад 1000 дозволів на будівництво, понад 7800 повідомлень про початок будівельних робіт, понад 4800 декларацій про готовність об'єкта до експлуатації та видав близько 460 сертифікатів про прийняття об'єктів в експлуатацію. Також зазначали, що інспектори через ЄДЕСБ обробляють 99% звернень протягом 24 годин. "Такі показники демонструють успішні результати реформування системи", – заявляв міністр Олексій Чернишов.

Проте ситуація із сертифікатом ЖК Creator City, розташованому у центрі столиці, показує справжню якість роботи новоствореної інспекції.

Як повідомлялося раніше, Держінспекція 10 листопада видала сертифікат про прийняття в експлуатацію першої черги ЖК. Але станом на 14 листопада тут тривали роботи з оздоблення фасаду та облаштування паркінгу. Багато питань викликає стан виконання внутрішніх робіт.

Зазначимо також, що забудовник Креатор-Буд через суд змусив столичну владу видати МУО, оскільки будівництво житлового комплексу було задумано на території, що відноситься до промислової та комунально-складської. У рамках кримінального провадження двічі накладався арешт на цю земельну ділянку та двічі скасовувався.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

137

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом