Щодо ЖК 4U ведеться розслідування

Правоохоронці продовжують розслідувати факти можливого порушення законодавства під час будівництва ЖК 4U на вул. Академіка Булаховського, 2 у Святошинському районі Києва. Проєкт реалізує девелопер Really Building.

Правоохоронці зазначають, що певна організована група осіб запровадила протиправний механізм, спрямований на присвоєння майна НАН України під час реалізації інвестиційного договору щодо будівництва житла на вул. Академіка Булаховського, 2, зокрема для наукових співробітників.

У Нацполіції вважають, що це було зроблено шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами Інституту технічної теплофізики, який є замовником будівництва ЖК 4U, компанії-інвестора цього будівництва – ТОВ "ОП Битрембудматеріали", а також генпідрядника будівельних робіт – ТОВ "В.К. Містобуд" За інформацією слідчих, внаслідок таких дій державі було завдано збитків на суму понад 194 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, експерти ресурсу з'ясували, що при будівництві даного об'єкта не врахували норми пожежної безпеки, що згодом може боляче відгукнутися для кожного з мешканців.

Недотримання пожежних норм – це порушення, допущені під час будівництва ЖК 4U. Так, цільове призначення земельної ділянки відповідає намірам забудови. Інакше кажучи, це місце передбачає будівництво житлового комплексу. Крім того, градусловія видали на будівництво багатофункціонального комплексу, який не має у складі житлових приміщень. Тобто вихідними даними не передбачено будівництво житлового комплексу. Натомість на своєму сайті забудовник позиціонує цей об'єкт як житловий комплекс комфорт-класу.

Також, як з'ясували експерти, ЖК 4U має дві версії сайту – ізраїльську та українську. І показники комплексу обох версіях кардинально різняться. Детальніше про нього можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

223

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом