Проти будівництва об'єкту "Інтергал-Буда" протестували в Одесі

В Одесі у вівторок, 28 грудня, біля стін прокуратури відбулася акція протесту проти будівництва ЖК La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Як повідомляє Думська, акція була організована громадською організацією "Спільна Мета". Зокрема, одесити просять прокурора Одеської області Сергія Костенка провести об'єктивне досудове розслідування, встановити коло осіб, які винні у незаконному будівництві та офіційно вручити їм підозри про скоєння злочину. У результаті стався діалог представників прокуратури з мітингувальниками. Активісти передали офіційне звернення до прокурора області.

Як повідомляв НЕРУХОМІ, забудовник "Інтергал-Буд" взявся за будівництво підпірної стінки для зміцнення схилу в районі 13-ї станції Великого Фонтана. Компанії видали містобуди для будівництва саме стіни, проте замість неї почалося будівництво дев'ятиповерхового житлового будинку.

Проти "Інтергал-Буду" в судах розглядаються два позови – один від одеситки, чий будинок знаходиться на схилі Великого Фонтану, і другий позов від прокуратури. За першим позовом Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу девелопера і цим залишив в силі рішення попередньої інстанції про заборону на проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт.

Зазначається, що забудовник також подав до суду на департамент архітектури Одеської міськради, вимагаючи від чиновників внести в реєстр нібито наявні градуси на будівництво житлового будинку.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом