Прокуратура програла черговий суд щодо ЖК Лідерсівський

П'ятий апеляційний адмінсуд 30 червня відмовив у задоволенні скарги прокуратури і залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо ЖК Лідерсівський, який будується на Лидерсівському бульварі, 7, 9 в Одесі.

Як повідомляє "Монітор", таке рішення суду було цілком очікуваним, оскільки фактичних підстав для заборони на будівельні роботи немає.

Замовники будівництва – компанії "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк", які пов'язують з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловський. Варто також зазначити, що компанія Кисловського, раніше безуспішно намагалася отримати дозвіл у міському ДАБК. Але оскільки об'єкт відноситься до класу наслідків СС3, такі дозволи, як відомо, видають у ДАБІ.

Де-юре забудовник отримав дозвіл від ДАБІ України ще 22 квітня 2021 року. "Сталося це за допомогою мовчазної згоди ДАБІ. Якщо Держархбудінспекція не надає протягом 10 днів відмову на видачу дозволу, то дозвіл автоматично стає дійсним", – зазначає видання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 17 травня одеська прокуратура звернулася до окружного адмінсуду, вимагаючи скасувати видані МУО для будівництва ЖК Лідерсівський.

Однак у позові, замість того, щоб вказати, що тут фактично будується житловий комплекс, йшлося про будівництво готелю зі спортклубом. Згідно генплану, такого виду споруди на цій ділянці і дозволені. Тому рішення суду на цьому тлі виглядає логічним.

Порушена тут і гранично-допустима висотність: замість семиповерхового будинку будується восьмиповерховий. Можливо через це на ділянці ставались провали грунту, глибина яких сягала кількох метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом