Правоохоронці "розвалили" кримінальну справу щодо "Будинку Білозір"

Слідчі Шевченківського управління київської поліції закрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, самоуправства та службового підроблення під час будівництва ЖК Зелений замок на вулиці Мирній, 2/1.

Про це розповів начальник СО Шевченківського УП ГУНП в Києві Олександр Богатирчук, передають "Наші Гроші".

Так, 16 квітня слідча суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб відмовила у задоволенні клопотання про продовження термінів попереднього розслідування у кримінальному провадженні. У клопотанні слідчий вказував, що потрібно ще шість місяців на проведення комплексу дій, зокрема, встановлення місцезнаходження та допиту керівника ОК "ЖБК "Зелений Замок", головного інженера проєкту, осіб, які здійснювали технічний нагляд і інвентаризацію, директорів ТОВ "ВР Білд" і ТОВ "Міжрегіональна будівельна компанія – ХХI". Крім цього, необхідно було встановити інвесторів, а саме осіб, які оплачували пайовий внесок, отримували довідку від ОК "ЖБК "Зелений Замок" і ставали власниками квартир у будинку.

На судове засідання слідчий не з'явився, однак направив клопотання про розгляд справи за його відсутності. Суддя Голуб не побачила причин, які завадили б закінченню розслідування у визначений термін. Крім того, нікому у цій справі про підозру так і не повідомили. Була призначена судово-економічна експертиза, але, як зазначила суддя, до клопотання не доклали даних про направлення даної експертизи на виконання.

Крім того, клопотання було подано до суду за три дні до закінчення терміну досудового розслідування, а не за п'ять. Суддя зазначила, що, хоча це і не є підставою для відмови у задоволенні клопотання, однак, у сукупності з іншими обставинами дає підстави для висновку про відсутність правових підстав для його задоволення.

Після цього у зв'язку з закінченням терміну досудового розслідування слідчі закрили виробництво.

Як повідомляється, кримінальне провадження було розпочато за статтями самоуправство, шахрайство, службове підроблення, невиконання судового рішення. Велося розслідування щодо забудови ділянки площею 0,08 га на вулиці Мирній, 2/1, що належить екснардепці Оксані Білозір. У жовтні 2016 року Білозір передала свою ділянку під забудову Івану Владу з села Біла Церква Закарпатської області.

Після цього ОК ЖБК "Зелений замок", співвласником і керівником якого є Влад став замовником будівництва 11-поверхового житлового будинку на вказаній ділянці. Це суперечить Генплану, адже ділянка є територією садибної забудови, де можна будувати приватні будинки не вище чотирьох поверхів.

В рамках кримінального провадження на незавершене будівництво накладався арешт. Але незважаючи на це на ділянці продовжували вести активні будівельні роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник намагався через суд ввести в експлуатацію скандальний "Будинок Білозір". Однак суддя Шостого апеляційного суду відмовився задовольняти позов. Таким чином декларація про готовність цього ЖК залишається скасованою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом