Пожежа у ЖК від Stolitsa Group: люди вилізли на кондиціонер, рятуючись від вогню

У Києві вночі у понеділок, 4 липня, сталася пожежа у ЖК Seven, розташованому на Дніпровській набережній, 16д. Щоб урятуватися від вогню, мешканцям довелося вилазити на кондиціонер.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Як розповіли рятувальники, диспетчеру повідомили про пожежу о 3.23. До місця виклику відразу ж було направлено співробітників із найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. Пізніше з'ясувалося, що горить одна із квартир на 21-му поверсі 26-поверхового житлового будинку.

Не втрачаючи часу, бійці приступили до гасіння пожежі. О 04:22 пожежу на площі 30 кв. м було локалізовано, а о 04:39 – ліквідовано. Під час гасіння пожежі з квартири врятовано двох мешканців, чоловіка 1990 року народження та жінку 1994 року народження вони були передані медикам, на місці оглянуті, від госпіталізації вони відмовилися", - повідомили в пресслужбі.

Як стало потім відомо, першою прокинулася дівчина, почувши запах гару. Вона розбудила хлопця, але покинути квартиру самостійно вони не змогли й опинилися у пастці. Щоб врятуватися хлопець із дівчиною вибралися на зовнішній кондиціонер, який знаходився на 21-му поверсі та чекали доки їх врятують. Прибувши до місця, пожежники загасили полум'я та врятували людей. Причини пожежі наразі не відомі.

Забудовником ЖК Seven виступала Stolitsa Group. Третю чергу будівництва ввели в експлуатацію минулого року 7 червня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше пожежа сталася у ЖК Зелений острів 2, коли постраждалі мешканці, рятуючись від вогню, теж були змушені вилазити на кондиціонер.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

190

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом