Питання висотної забудови Подолу вирішить суд

Суд вирішить питання висотності житлового комплексу Ріхерт&Парк, який компанія A Development має намір побудувати на території історичної пивоварні Ріхерта на Подолі. Позов до суду подав активіст Олександр Дядюк, повідомляє "Хмарочос".

ДАБІ зареєструвала дозвіл на будівництво фірмою "Керамблоки-інвест" житлового комплексу на перетині вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської за кілька тижнів до завершення своєї діяльності.

Дядюк зазначає, що ділянка площею понад 10 гектарів розташована у центральній планувальній зоні, Центральному історичному ареалі, в охоронній зоні пам'ятника "Історичний ландшафт Київських гір та долини Дніпра" та в межах охоронної зони пам'ятки "Лиса гора". На цій території нове будівництво обмежується 15-метровою висотністю.

Однак дозвіл видано на будівництво семиповерхового житлового будинку, що перевищує дозволену висоту. На думку позивача, історико-містобудівне обґрунтування, на яке нібито спирався Департамент архітектури, видавши містобуди, "не існує в природі". Загалом, зазначає він, із усього переліку необхідних документів замовник будівництва має лише дозволи на здійснення земляних робіт.

A Development представила проєкт реконструкції заводу та будівництва ЖК із будинками висотою від семи до 12 поверхів, тобто до 42 метрів. Пивзавод планують реставрувати та перетворити на мультифункціональний комплекс із супермаркетом, фудхолом, коворкінгом та фітнес-клубом. Головний архітектор – Андрій Пашенко.

Девелопер запевняє, що має документи, на підставі яких може будувати до 60 метрів, але готовий піти на компроміс і обмежити висотність забудови 36 метрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Департамент охорони культурної спадщини КМДА дозволив збільшити максимальну висоту забудови історичної частини Подолу з 15 до 27 метрів, а в деяких зонах – до 42 метрів. Наприклад, в ареалі "Пивзаводу на Подолі" (вул. Кирилівська) можуть дозволити будувати будинки заввишки 13 поверхів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом