Під Києвом розпочали демонтаж ЖК Ірпінські Липки. Відео

В Ірпені в четвер, 29 вересня, розпочали демонтаж житлового комплексу Ірпінські Липки, який зазнав обстрілу з боку російських військ. Було ухвалено рішення знести будинки комплексу після проведеної експертизи, яка показала, що відновити їх неможливо.

Як зазначив мер міста Олександр Маркушин, на демонтаж та вивіз будівельного сміття знадобиться близько тижня. Після цього розроблятиметься новий проєкт із пошуком інвесторів під нове будівництво.

Окупанти близько трьох тижнів обстрілювали Ірпінь зі всілякої зброї, намагаючись прорвати оборону Києва. Вулиця Гостомельське шосе, де знаходиться ЖК Ірпінські Липки, була розбомблена російськими літаками. В результаті постраждали житлові будинки, дитячі майданчики, тротуари та дороги.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за даними дослідження проєкту RebuildUA, в Ірпені російські агресори зруйнували 10 596 будівель із 22 149 по місту. Найбільше постраждала вулиця Багірова – 69% будівель на ній рашисти перетворили на руїни. Загалом дослідники оцінюють збитки у 25,3 млрд. гривень, зокрема, 17,7 млрд. гривень у житловій забудові, 3,6 млрд. гривень – соціальної інфраструктури та 2,9 млрд гривень – промисловості.

Раніше влада Ірпеня заявляла, що доведеться знести 17 висоток, оскільки відбудувати їх уже не вийде. Частина будівель візуально цілі, з обгорілими верхніми поверхами і дахом, що згорів, але потім виявляється, що там пошкоджені несучі стіни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом