Під Києвом продали ділянку з висоткою, в якій вже живуть люди

У Борисполі продали ділянку під одним з корпусів ЖК Престиж на вулиці Київський Шлях, 1д, незважаючи на те, що будівлю вже здали в експлуатацію і в ній живуть люди.

Як повідомляють "Вісті", землю під четвертим корпусом продали як вільну ділянку. У підсумку представники нового власника почали встановлювати паркан навколо будинку і прибудинкової території. Мешканці змушені були звернутися за допомогою до органів місцевої влади і заявити в поліцію.

Варто зазначити, що ЖК Престиж завжди був проблемним, добудовувався вже іншою будівельною компанією. Мешканці не могли знайти спільної мови із забудовником, домовитися про створення ОСББ та безперебійного отримання комунальних послуг. ОСББ мешканці новобудови хоч і створили, але через карантин не встигли провести збори, після яких ОСББ можна було б зареєструвати як юридичну особу.

Саме в цей період з'явився новий власник земельної ділянки – Микола Попович. За його словами, він купив землю 12 квітня, вважаючи її вільної від забудови. Мешканці переживають, що новий власник може вимагати знесення будівлі.

Прибулим на місце поліції і представнику місцевої влади - начальнику відділу землевпорядкування та кадастру Бориспільської міської ради Юрію Терещенку – адвокати власника показали документи, які, за їхніми словами, підтверджують право власності на 15 соток землі навколо будинку і під ним. Реальні кордони ділянки на місцевості ніхто показати не зміг.

"Перед тим, як здійснювати цивільно-правову угоду, нотаріус мав перевірити, чи не перебуває якесь майно на земельній ділянці. Іноді нотаріуси нехтують такою перевіркою, хоча зараз наявність майна на ділянці можна перевірити за допомогою кадастрової карти, яка є публічним документом . Ця земельна ділянка знаходиться в приватній власності, є державний акт. Це вже не землі міської ради. Вирішувати доведеться в судовому порядку", - розповів чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Київській області спіймали шахрайку, яка продавала квартири у новобудовах по кілька разів. В результаті жертвами шахрайки стали 10 осіб, вони заплатили злочинниці близько 5 млн гривень.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом