Огляд виданих документів ДІАМ за 24 квітня – 7 травня 2023 року

3 хв

В умовах воєнного стану обсяги будівництва значно зменшились, проте, ринок працює. Тепер НЕРУХОМІ слідкують не тільки за первинним ринком житла, а й за будівництвом торговельної, складської, готельної та офісної нерухомості. 

Команда порталу підготувала огляд виданих документів ДІАМ за два останні тижні з 24 квітня по 7 травня 2023 року. 

Житлова нерухомість

Дозвіл видано

Львівська область

Продовження будівництва. Виконавчим комітетом Бродівської міської ради Львівської області надано два дозволи на будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення по вул. 22-Січня, 37, 39, 41, 43, 45 в м. Броди Львівської області (3 та 4 черги).

Передбачено спорудження 5-та 6-поверхового житлового будинку на 20 та 25 квартир. Будівництво буде здійснюватись зі знесенням існуючих аварійних житлових будинків. Дозволи на будівництво 1 та 2  черги були отримані в жовтні 2022 та січні 2023 року відповідно.

Відмова у дозволі

Одеська область 

ЖК Меридіан від Materik в селі Ліски Одеської області (1,2,3,4). Восьма відмова у видачі дозвільного документа. Забудовник реалізує продаж квартир без дозвільного документа 

Підстави для відмови: проєктна документація розроблена з порушенням вимог містобудівних умов та обмежень в частині гранично допустимої висотності будинку, а саме: згідно МУО гранично допустима висота визначена, як відстань по вертикалі, виміряна від проєктної позначки землі до найвищої позначки парапету плоского даху апарт готелю (9 поверхів), гранично допустима висота багатоквартирних будинків визначена - 12-15 метрів (4 поверхи), проте згідно з проєктною документацією висота об'єкта складає 17,605 м.

Львівська область 

Будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями, за адресою: вул. Юріївська, 24 м. Броди Львівська область, замовник – фізична особа. 

Підстави для відмови: Замовником не усунено попередні підстави для відмови, а саме: відсутній документ (інформація) про погодження програм та проєктів містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень в історичних ареалах населених місць. У разі ненадання погодження або необґрунтованої відмови протягом 30 днів органом охорони культурної спадщини погодження проєктної документації вважається погодженим за замовчуванням. 

Обсяг проєктної документації не відповідає ДБН, в тому числі відсутній обов’язковий розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Прийнято до експлуатації

Київ

ЖК Dibrova Park від  IB Alliance  на просп. Правди (навпроти з проспектом Василя Порика) у Подільському районі м. Києва (IV мікрорайон, ІІ черга, 2 п.к).  В експлуатацію прийнято житловий будинок №3. Затримка у введенні – 2 роки.  За тиждень до видачі сертифіката готовності на житловий будинок № 3, ДІАМ було надано відмову у прийнятті об'єкта до експлуатації у зв'язку з відсутністю тактильної плитки перед входом у комерційні приміщення.

ЖК Great від РІЕЛ пров. Заводський, 1, 1/2, 2, вул. Причальна, 1/5, 5 у Дарницькому районі м. Києва (ІІІ черга, 2 п.к. - Житловий будинок №5 з даховою котельнею та підземним паркінгом; ТП). Затримка у прийняття до експлуатації складає понад рік.

Регіони

ЖК Озерный 2020 від Комунбуд на вул.  Кармелюка 3В в м. Хмельницькому (ІV черга).

ЖК Сімейний комфорт від БМУ-6  вул. Немирівське шосе в селі Вінницькі Хутори, Вінницького району" (17 черга - буд. 19).

Відмова у прийнятті до експлуатації

ЖК Welcome Home на Стеценка від Фундамент на вул. Стеценка у Святошинському районі Києва (ІІІ черга, 11-й п.к).

Підстави для відмови: не надано доступ до ліфтової кабіни; роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконанні із порушенням будівельних норм, встановлених ДБН В.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд, а саме: відсутні контрастні елементи на початку та кінці сходового маршу; відсутні поручні на пандусах, відсутній акт на встановлення та випробування пожежного гідранта, акт прийняття зовнішньої каналізації, акт прийняття зовнішнього водопроводу.

Торгівельна нерухомість

Надано дозвіл на будівництво одноповерхового торговельного центру за адресою по вул. Новокузнецька,12в в м.Запоріжжя, замовник - ТОВ "КРОКУС ЛТД". 

В  м. Новомосковськ Дніпропетровської області по вул. Гетьманська, 47-А в експлуатацію прийнято  багатофункціональний комплекс,  споруджений шляхом реконструкції торгівельного центру.  Багатофункціональний центр призначений для розміщення магазинів продовольчої (цукерки, овочі)  і непродовольчої груп (меблевий салон, бутіки для торгівлі дрібноштучною продукцією).

Складська нерухомість

В Київській області прийнято в експлуатацію

В  смт Велика Димерка Броварському району – виробничо-складський комплекс. Загальна площа комплексу – 11796   кв.м

У Фастові – складські приміщення з адміністративно побутовим комплексом. З Реєстру будівельної діяльності неможливо встановити площу об'єкта. 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом