Проблемний ЖК продовжать будувати на Лідерсовському бульварі в Одесі

Київський райсуд Одеси 4 червня прийняв рішення зняти арешт із майна компанії "Лідер-парк" на Лідерсівському бульварі, 7 та 9. Про це повідомляє "Думська".

Таким чином, суд пішов назустріч представникам компанії-забудовника, які апелювали тим, що в рамках відкритого у 2020 році кримінального провадження за статтями 190, 364 та 366 (шахрайство, службове підроблення, зловживання владою) вже давно проведено всі експертизи, а ніхто зі співробітників фірми так і не отримав підозри.

З 2020 року на земельні ділянки, на яких ведеться будівництво ЖК Лідерсівський, неодноразово накладалися арешти із забороною відчуження, розпорядження, поділу та зміни цільового призначення, а також забороною проведення підготовчих та будівельних робіт. Але, попри це будівництво, тривало, повністю ігноруючи судові рішення. 

Експерти порталу НЕРУХОМІ вже робили огляд документів цього житлового комплексу, розібравши всі відхилення від ДБН та інші хитрощі забудовника. 
Варто наголосити, що будівництво велося на місці тенісних кортів під якими було виявлено підземне озеро глибиною близько чотирьох метрів. Для його вивчення залучили водолазів зі спецобладнанням. У ході експертизи встановили, що на цій ділянці категорично не можна здійснювати будівництво.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, на сайті одного із замовників – ТОВ "Одесабуд" – анонсувався саме житловий комплекс, однак і в містобудівних умовах та обмеженнях, і у дозволі на будівельні роботи йшлося не про житловий будинок, а про готель. Тому майбутні інвестори, купуючи тут житло, мають знати, що апартаменти не належать до житлової нерухомості.

Цікаво що одіозні замовники цього будівництва згідно з даними порталу YouControl - на даний час заховані за так званими "номіналами". 
ВІКТОР ШЕРМАН - відомий в Одесі бізнесмен, що володіє десятками компаній та спеціалізується на морських вантажних перевезеннях. Також є власником експедиторських компаній, що працюють в Одеському та Іллічівському портах. Контролював ТОВ "Спорт Сервіс" (замовника будівництва) через пов’язану особу ШЕРМАН ЛІДІЮ БОРИСІВНУ. Але ВІКТОР ШЕРМАН потрапив до переліку топ-контрабандистів, проти яких рішенням РНБО від 02.04.2021 (введено в дію Указом Президента від 03.04.2021 № 140/2021) було запроваджено персональні спеціальні економічні санкції. Тому 24.04.2021 ТОВ "СПОРТ СЕРВІС" було переоформлено на Віталія Удовіченко з м. Миколаєва.
АНДРІЙ КІСЛОВСЬКИЙ - відомий місцевий бізнесмен та депутат, контролював іншого замовника будівництва ТОВ "Лідер парк" та ТОВ "Одесабуд" через свою 74-річну мати Кісловську (Мерлян) Раїсу Володимирівну. Але в листопаді 2023 року Кісловські переоформили обидві компанії на маловідомого громадянина Румунії Адріана Фокшу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

592

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом