Одеський ЖК Лідерсівський може піти під землю: подробиці небезпечного будівництва

Одеський ЖК Лідерсівський крім того, що будується з порушеннями норм, ще й несе велику загрозу для життя майбутніх мешканців: під будівлею є порожнечі з підземними водами.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, будівництво житлового комплексу ведеться на місці тенісних кортів на Лидерсівскому бульварі. З'ясувалося, що під ними і частиною Батарейного провулка ще до революції знаходилися порохові склади, які могли використовуватися під час Кримської війни 1853-56 років.

У порожнинах цих конструкцій почали накопичуватися ґрунтові води, яка підточує кладку, в результаті стаються обвалення.

Так, ще в 2000-х роках посередині тенісного корту утворилося величезне провалля до 20 м2 і глибиною у кілька метрів. Таке ж провалля 17 квітня 2014 року з'явилося в 100 метрах, на паркувальному майданчику на дорозі до моря. Видання зазначає, що це - окраїна плато, всередині якої відбувається активний водообмін. Не випадково саме тут стався найстрашніший зсув в історії Одеси, коли впала вниз східна сторона вулиці Чорноморської. "Краще", що можна зробити в такому випадку - це довантажити конструкції зверху будівельними об'єктами ", – підкреслили журналісти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеський окружний адміністративний суд відмовився скасовувати видані міською владою містобуди для будівництва ЖК Лідерсівський. Як відомо, забудовник ОдесаБуд під виглядом готелю зводить тут житловий комплекс, що суперечить нормам і є підставою для скасування. Крім того, згідно з виданими МУО, порушена гранично-допустима висотність: замість семиповерхового будинку тут побудують восьмиповерхівку. Замовниками будівництва виступають фірми "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк". Всі вони пов'язані з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловським.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом