Низку будинків ЖК Варшавський Плюс та Варшавський Мікрорайон ввели в експлуатацію

Держінспекція архітектури та містобудування ввела в експлуатацію кілька будинків ЖК Варшавський Плюс та Варшавського Мікрорайону у Подільському районі Києва.

Про це повідомляється на Порталі єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Так, згідно з опублікованими даними, 11 січня було видано сертифікат готовності на будинки 13.1, 13.2 та 13.3 першої та другої черги ЖК Варшавський Плюс. Також ДІАМ ввела в експлуатацію будинки ЖК Варшавський Мікрорайоні – житлові будинки 8.1, 8.2 і 8.3, а також офісний центр з вбудованим паркінгом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, введення в експлуатацію ЖК стало проблемним через суперечку забудовника Stolitsa Group із замовником – держпідприємством "Агрокомбінат Пуща Водиця". Причиною конфлікту стали умови інвестиційного договору, який був підписаний понад 6 років тому, коли агрокомбінат був на балансі Мінагрополітики (держпідприємство мало отримати лише 5% від площі квартир та 0% від нежитлових корисних площ). Після того, як новим балансоутримувачем агрокомбінату став Фонд держмайна, було ухвалено рішення переглянути відсотки за договорами. У ФДМ аргументували це тим, що такі умови є невигідними та збитковими для держави.

Тим часом у листопаді стало відомо, що "Столиці" вдалося домовитися з ФДМ по Варшавському. За словами першого заступника голови Фонду держмайна Дениса Кудіна, агрокомбінат та забудовник таки досягли компромісу. Як стало відомо, частка держпідприємства зросте до 10% за двома із шести договорів, за якими використовуються його землі і де ще не розпочалося будівництво. Таким чином, кількість квадратних метрів має зрости з 180 тисяч до 240 тисяч. "Столицю" також зобов'язали сплатити витрати – 65 млн податку на землю та вартість підготовки дозвільних документів.

Як відомо, Stolitsa Group отримала близько 300 гектарів земель на території Подільського та Оболонського районів столиці, які належали держпідприємству "Агрокомбінат Пуща Водиця". Згодом агрокомбінат закидав позовами забудовника, вимагаючи визнати недійсними інвестиційні договори.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

242

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом