На території заказника в Києві готуються до будівництва 21-поверхової висотки

У Києві готуються до будівництва житлового комплексу на території ландшафтного заказника у Святошинському районі на вулиці Відпочинку, 25.

Про це йдеться в свіжому огляді ресурсу НЕРУХОМІ.

Рішенням Київської міської ради від 11 березня цього року оголошено ландшафтним заказником місцевого значення "Зелена мрія" територію орієнтовною площею 0,26 га. Він був розроблений вченими Благодійного фонду Дніпровського району Києва.

Як підкреслюють експерти, будівництво ЖК на таких землях неможливе. Однак, при оголошенні ділянки заказником на вулиці Відпочинку, 25 не були дотримані норми закону – порушений порядок розгляду клопотання про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду. До того ж, до проєкту не доклали повний перелік документів. З огляду на порушення процедури оголошення території заказником місцевого значення, узгодження з боку виконавчої влади і власника, існує висока ймовірність того, що рішення Київради буде скасоване у судовому порядку. Але поки цього не сталося.

Варто також підкреслити, що дозвіл на будівництво ЖК вул. Відпочинку, 25 замовник отримав не з першої, і далеко не з другої спроби. Спочатку Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) тричі відмовляв у видачі дозволу на будівництво об'єкта класу наслідків СС2.

Потім ще п'ять разів Департамент повертав документи ТОВ "Вуд Гейтс" на доопрацювання на одних і тих самих підставах, які замовник не брав до уваги. Надалі фірма змінила клас наслідків об'єкта будівництва з СС2 на СС3, при цьому сам проєкт не змінювався, і нова експертиза не проводилась. Така зміна посприяла лише тому, що змінився орган, який мав видати дозвіл на будівництво. Однак, і ДАБІ України двічі відмовила замовнику. Проте, 29 січня цього року Держархбудінспекція все ж видала дозвіл на виконання будівельних робіт. Але є підстави вважати, що зауваження до проєкту так і не усунули. Експерти вважають, що такі обставини можуть негативно вплинути на комфортність проживання у будинку.

Більш детально з оглядом з ЖК на вулиці Відпочинку, 25 можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом