У Києві знову розбирають ринок для будівництва чергової висотки

У Києві на площі Шевченка стартували роботи з демонтажу ринку "Полісся", аби на його місці збудувати житловий комплекс.

Як наголошується в оболонському пабліку, на розгляді Київради знаходиться проєкт рішення про розірвання договору оренди земельних ділянок під ринком, але депутати, голова земельної комісії Михайло Терентьєв та заступник мера Петро Оленич спеціально не виносять на постійні комісії цей важливий для збереження Мінського масиву проєкт рішення.

Обурені кияни створили на сайті Київради чергову петицію, намагаючись привернути увагу до проблеми столичної влади.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, на місці ринку (проспект Мінський, 2а) будівельна компанія "Строй Сіті Девелопмент" має намір побудувати 25-поверховий житловий комплекс Liner на 626 квартир із трьох секцій та паркінгу на 244 машиномісця.

Кияни намагаються боротися з даним будівництвом, створюють петиції, проте поки що це жодного результату не дало. Через конфлікт із місцевими жителями ринок намагалися спалити.

За інформацією з реєстру нерухомості, з березня 2021 року ділянка 0.928 га по проспекту Мінському, 2, 2а та площі Тараса Шевченка у колі кінцевої зупинки трамвайного маршруту № 19 у Києві належить на праві оренди фірмі "Полісся". Призначення ділянки для цього не змінили і землю можна використовувати, як і раніше, для роздрібної торгівлі.

Тим не менш, це не завадило забудовнику отримати містобуди.

"Строй Сіті Development" – відомий харківський забудовник, який зміг вийти на столичний ринок. У Харкові уславився незаконним будівництвом. Зокрема, Господарський суд зобов'язав компанію повернути місту земельні ділянки та знести збудовані на них будинки.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

388

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом