Меморандум щодо добудови об'єктів Аркади таки підписали

Меморандум щодо добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний в середу, 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво має компанія Stolitsa Group.

Як повідомляє Економічна правда, добудовувати об'єкти Аркади будуть за рахунок надходжень від дебіторської заборгованості Фонду фінансування будівництва та коштів на рахунках банку. Додаткове фінансування збираються залучити за рахунок реалізації непроданих квартир і нежитлових приміщень.

Як розповів мер Києва Віталій Кличко, далеко не всі інвестори виплатили повну вартість квартир, тому частина грошей надійде від тих, хто оформив розстрочку. Контроль за виконанням меморандуму ляже на плечі дирекції з питань добудови ЖК.

У Фонді гарантування вкладів в свою чергу повідомили, що практично повністю передали інформацію по незавершених об'єктах новому керуючому і зовсім скоро у нього будуть всі права, щоб завершити покладені на нього державою зобов'язання. У ФГВФО уточнили, що виплачено вже 262 млн, тобто 70% гарантованої суми.

Глава МВС Арсен Аваков розповів, що розслідування справи стосовно співробітників Аркади триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня інвестори Аркади влаштували мітинг, перекривши вулицю Інститутську в Києві. Варто також зазначити, що низка організацій відмовилися підписувати меморандум. Перш за все йдеться про енергетичну компанію ДТЕК і Національний банк України.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом