Махінації з ЖК 4U: ТСК розбере будівництво скандального комплексу

На сьогоднішньому засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції в органах архітектурного контролю розглянуть об'єкт, розташований на вулиці Булаховського, 2 у Києві, де замість реконструкції корпусу заводу будується житловий комплекс.

Про це у четвер, 12 серпня, написала у себе в Facebook депутат і заступник голови парламентського комітету з питань містобудування Олена Шуляк.

"В принципі, історія не нова. Але новою стала цинічна деталь: щоб отримати дозвільні документи, були використані дані сертифікованого експерта, який ніколи не працював над проведенням експертизи проєктної документації цього об'єкта", - написала вона.

За словами Шуляк, така практика раніше "проходила" часто у багатьох замовників. Безліч сертифікованих виконавців навіть не підозрювали, що вони на папері проводили ті чи інші роботи. Вона вважає, що діджіталізація будівельної галузі дозволить позбавиться цих неприємних нюансів.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, на Булаховського, 2 у Києві будується житловий комплекс 4U. Як з'ясували експерти ресурсу, під час будівництва даного об'єкта не врахували норми пожежної безпеки, що згодом може стати великою неприємністю для кожного з мешканців.

Недотримання пожежних норм – це не всі порушення, допущені під час будівництва ЖК 4U. Так, цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництва житлового комплексу. Крім того, містобуди видали на будівництво багатофункціонального комплексу, що не має у складі житлових приміщень. Тобто, вихідними даними не передбачено будівництво житлового комплексу. Зате на своєму сайті забудовник позиціонує даний об'єкт, як житловий комплекс комфорт-класу.

Також, як з'ясували експерти, у ЖК 4U є дві версії сайту – ізраїльська та українська. І показники комплексу на обох версіях кардинально різняться. Більш детально про нього можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

209

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом