"Ковальська" хоче засудити захисника історичних будівель Києва

Будівельна компанія "Ковальська" подала до суду на захисника історичних будівель у Києві, активіста Дмитра Перова, який нібито своїми "маніпулятивними заявами" зіпсував забудовнику репутацію.

Як повідомляє "Хмарочос", йдеться про будівлю по вулиці Жилянській,47. У "Ковальській" заявили, що вона  знаходиться на території бізнес-парку NUVO Business Park , не має архітектурної та історичної цінності.

Проте Дмитро Перов стверджує, що на Жилянській, 47 стоїть садиба, яка є однією із найстаріших прикладів забудови вулиці та була останнім представником свого часу тут. Її було збудовано між 1850 та 1860 роками. Тим часом, попри свій вік та значення, будінок не мав охоронного статусу.

У Департаменті охорони культурної спадщини у свою чергу заявили, що це "пересічна" споруда, яка не має яскраво виражених архітектурних стильових ознак та відповідного декоративного оформлення.

Забудовник запевняє, що має всі дозвільні документи на демонтаж садиби. Проте компанія зазнала гострої критики з боку громадськості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, забудовник "прославився" також у сумнівному будівництві ЖК DOCK32 на Рибальському півострові в Оболонському районі Києва. Будівництво тут нібито велося з великими порушеннями всупереч Генплану та детального плану територій.

Дмитро Перов зарекомендував себе як захисник історичної спадщини столиці. Завдяки йому вдалося врятувати багато пам'яток архітектури від демонтажу та зазіхань несумлінних забудовників.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом