Компанія з оточення Вавриша не змогла скасувати штрафи в суді

Компанія зі структури Андрія Вавриша "Терра Проджект" не змогла через суд скасувати штрафи за порушення під час забудови ділянки на проспекті Перемоги, 67 у Святошинському районі Києва.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідне рішення було ухвалено Окружним адмінсудом Києва 10 листопада. У вересні 2017 року ДАБІ видала дозвіл на реконструкцію торговельно-громадського комплексу з підземним паркінгом. Однак у ході перевірки було встановлено, що генеральний проєктувальник "Терра Проджект" розробив проєктну документацію із порушеннями. Надалі ДАБІ надавало забудовнику час на усунення порушень, які так і не були виконані. Внаслідок чого було накладено два штрафи. "Терра Проджект" спробувала оскаржити ці штрафи в суді, проте ОАСК дійшов висновку, що ДАБІ діяла в межах своїх повноважень та без порушень.

Зауважимо, що на проспекті Перемоги, 67 будується замість готелю та торговельно-громадського комплексу житловий. Це проєкт від Saga Development під назвою ЖК San Francisco Creative House.

У травні та вересні цього року забудовник отримав сертифікати про прийняття в експлуатацію ЖК San Francisco Creative House, а саме: два 18-поверхові житлові будинки на 336 квартир та громадський комплекс з паркінгом. У сертифікатах прямо написані квартири, а не апартаменти. У дозволі на будівництво вказано, що будується торгово-громадський комплекс на 14 поверхів без житлових квартир, а з 326 номерами (апартаментами).

За даними порталу YouControl, засновником та бенефіціаром ТОВ "Терра Проджект" є В'ячеслав Бондарчук. Компанію також пов'язують із девелопером Saga Development.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влітку спалахнув скандал через облаштування паркування біля ЖК San Francisco Creative House за рахунок велодоріжки та зеленої зони.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом