КМДА зобов'язали розглянути видачу містобудів для забудовника 50Avenue

Департамент архітектури та містобудування Київської міської держадміністрації зобов'язали розглянути заяву скандального забудовника ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а, біля станції метро "Шулявська".

Про це йдеться у рішенні Окружного адмінсуду Києва від 1 листопада.

Зокрема, суд розглянув позов Обслуговуючого кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська", в якому той просив зобов'язати столичну владу надати містобуди для проєктування багатофункціонального комплексу з озелененням території.

ОАСК частково задовольнив позовні вимоги та зобов'язав департамент містобудування повторно розглянути заяви кооперативу. Також суд скасував наказ, яким забудовнику було відмовлено у наданні МУО на проспекті Перемоги, 50а.

Підставою відмови стала невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації.

"Ексон Прем'єр Шулявська" має намір побудувати тут багатофункціональний комплекс на 39 поверхів. У стилобаті на перших чотирьох поверхах планується розміщення торгових залів та ресторанів; на 7-34 поверхах – офісних приміщень, 35 поверх – технічний, 37-39 поверхи – зали та приміщення ресторану; у підземній частині передбачається 5-поверховий паркінг. "Озеленення скверу" відбудеться шляхом озеленення стилобатної частини, повідомляють "Наші Гроші".

Приймаючи рішення, ОАСК погодився з доводами забудовника про те, що відмова у видачі містобудів нібито не містить чітких підстав невідповідності намірів містобудівної документації. Також суд не встановив, що на ділянці на проспекті Перемоги, 50а знаходиться сквер та зелені насадження. При цьому, на думку суду, ДПТ не містить заборони на розміщення нових споруд у цьому місці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше ОАСК зупинив розпорядження Держінспекції архітектури та містобудування, яким заборонялося проводити будівельні роботи на проспекті Перемоги, 50а. Забудовник повідомив, що його належним чином не повідомили про час та дату складання акта перевірки за результатами держархбудконтролю. При цьому зупинка будівельних робіт призведе до зміни термінів будівництва об'єкта, що може призвести до фінансових втрат з боку забудовника. Бенефіціарами ОК "Ексон Прем'єр Шулявська" є Йозеф Москович та Іван Влад. Вони також причетні і до інших скандальних забудов у Києві.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом