Київрада передумала захищати заказник на Святошино, віддаючи землю під забудову

Київрада відкликала позов до апеляційного суду, яким раніше намагалася оскаржити рішення Окружного адмінсуду щодо заборони на оголошення ландшафтним заказником території на вулиці Відпочинку, 25 у Святошинському районі столиці.

Як відзначають "Наші Гроші", на цій території розташовуються залишки вікової дубрави, що має значне рекреаційне значення. Сьогодні ця ділянка належить компанії "Вуд Гейтс". Фірма оскаржила рішення Київради в ОАСК. 26 серпня, до відкриття провадження у справі, рада подала клопотання про відкликання своєї апеляційної скарги. 13 вересня апеляційний суд її задовольнив і повернув скаргу Київраді.

За даними аналітичної системи YouControl замовник будівництва - ТОВ "Вуд Гейтс" засноване: ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Новос" (70% у статутному капіталі) і АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Анхель" (30% в статутному капіталі). Кінцевим бенефіціаром ТОВ "Вуд Гейтс" значиться ексдепутат Полтавської обласної ради Ігор Сірик, який здійснює опосередкований вплив через ПАТ "Новос". Він також володіє компанією Novos Development, яка займається будівництвом у Полтаві.

Відзначимо, що Сірик разом з дружиною є засновниками ОЖСК "Мир Житла" - первісного замовника будівництва і власника землі.

Другий засновник замовника будівництва ЖК - АТ "Анхель" входить у фінансово-промислову групу "Група сім'ї Лебедєвих". Ключові особи групи: Олена і Павло Лебедєви.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, дозвіл на будівництво ЖК вул. Відпочинку, 25 замовник отримав не з першої, і далеко не з другої спроби. Проте, 29 січня цього року Держархбудінспекція все ж видала дозвіл на виконання будівельних робіт. Але є підстави вважати, що зауваження до проєкту так і не усунули. Експерти вважають, що такі обставини можуть негативно вплинути на комфортність проживання в будинку.

Житловий комплекс на вул. Відпочинку, 25 у Святошинському районі Києва буде складатися з 21-поверхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями, вбудованим підземним паркінгом на 41 машино-місце. На першому поверсі запроектовані мінімаркет і кафе, на другому - офісні приміщення. Будівництво передбачено в одну чергу

Експерти ресурсу детально розглянули документи з даного житлового комплексу і з повним звітом можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом