Інвестори ЖК Варшавський плюс намагаються перекрити дорогу біля Ради. Фото

Інвестори ЖК Варшавський плюс, який знаходиться на проспекті Правди, 47 у Подільському районі Києва, прийшли вранці у четвер, 21 жовтня, з мітингом під Верховну Раду, вимагаючи ввести в експлуатацію комплекс.

Про це повідомила журналістка Анна Стешенко у себе в Facebook.

"Під Радою намагаються перекрити дорогу власники квартир у Варшавський плюс. Будинки побудовані, але люди не можуть навіть потрапити у своє житло", - написала вона, додавши, що інвестори просять депутатів розібратися з забудовником.

Як відомо, введення в експлуатацію житлового комплексу виявилося неможливим через розбіжності, які виникли між забудовником Stolitsa Group і держпідприємством "Агрокомбінат Пуща Водиця". Конфлікт розгорівся навколо умов інвестиційного договору, через шість років після його підписання. Керівництво агрокомбінату, на землях якого розгорнулося будівництво, зажадало від забудовника переглянути відсотки за договорами, за якими організація мала отримати лише 5% від площі квартир і 0% від нежитлових корисних площ. Фонд держмайна, який став новим балансоутримувачем агрокомбінату, заявив, що такі умови завдають збитків державі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в результаті конфлікт перейшов у судову площину. Держпідприємство "Агрокомбінат Пуща-Водиця" 19 травня цього року подало шість позовів до компаній, пов'язаних з Stolitsa Group, про визнання недійсними інвестиційних договорів щодо забудови близько 300 га землі у Києві.

Крім того, як з'ясували експерти, у 2018 році було відкрито кримінальну справу, згідно з якою посадові особи агрокомбінату "Пуща-Водиця" та Міністерства аграрної політики та продовольства України (попереднього балансоутримувача ДП), змовившись на користь афілійованих зі Stolitsa Group компаній, уклали невигідні інвестдоговори щодо забудови території великими житловими комплексами. В результаті розробили і ввели механізм поступового відчуження земель сельскохозназначенія і майнових прав на них, що створило передумови до повної втрати державою контролю над підприємством і доведення його до банкрутства. Сьогодні частина цих земель вже забудовані ЖК і ТРЦ, серед яких і Варшавський плюс.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом