Інвесторам одеського ЖК запропонували доплатити за добудову


Інвесторам ЖК Чотири сезони, що розташований в Одесі на проспекті Гагагріна, 19, забудовник "Будова" пропонує доплатити за добудову. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Своє рішення девелопер аргументував тим, що за рішенням Верховного суду від 14 листопада 2023 він зобов'язаний виділити для Міноборони 11017,34 кв. м житла як замовнику будівництва.

Сьогодні три секції ЖК Чотири сезони вже введені в експлуатацію, а здача четвертої мала відбутися у 2021 році. Проте будівництво було заморожене на стадії 85% готовності.

У пресслужбі Будови повідомили, що на об'єктах компанії немає вільних квартир, що відповідають умовам для передачі військовим. Тому 11 тис. кв. м житла викуплятимуться.

"Де саме виділятиметься житло (квартири на вторинному ринку з ремонтом) для Міноборони – вирішує Міноборони на основі пропозицій з нашого боку. Житло має бути виділене в Одесі. Питання конкретних локацій є предметом актуальних переговорів", - повідомили у пресслужбі забудовника.

Доплатити за майбутні квартири військовим забудовник запропонував інвесторам останньої четвертої секції. У свою чергу представники інвесторів повідомили, що укладали угоди зі споживчим товариством "Сузір'я будова", а не з "УВГП-Система", яка програла суд із Міноборони. Інвесторам повідомили, що їхні договори припинені через неможливість їх виконати та запропонували укласти нові з іншою юрособою (споживчим товариством "Сузір'я+".). При цьому власники квартир мають доплатити $250/кв. м, власники паркінгу - по $8 тис. за місце та комор - по $150/кв. м.

“Йдеться виключно про необхідність виконати рішення Верховного суду України та виділити Міноборони, замовнику будівництва, додаткові квадратні метри в обмін на право добудувати будинок та паркінг на землі міністерства. Компанія не коментує рішення суду, а лише намагається зробити все можливе, щоб інвестори зрештою отримали свої квартири, навіть якщо за це потрібно доплатити. Ми згодні, що рішення непросте, у певному сенсі навіть скандальне, але найгучніший скандал кращий за недобудову. Якщо не виконати рішення суду, то така перспектива є цілком можливою”, - прокоментував забудовник.

У свою чергу юристи, які представляють інтереси інвесторів, зазначають, що ризики, пов'язані зі взятими "Будовою" на себе зобов'язаннями перед третіми сторонами, не можуть бути переведені на інвесторів згідно з укладеними договорами. Відсутні також законні підстави для анулювання чинних договорів, які забезпечують декларація про отримання квадратних метрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, бенефіціар одеської будівельної компанії "Будова" Дмитро Дімарський підозрювався в участі у злочинному угрупуванні, організованому Володимиром Галантерником, яке протягом 2016-2019 років "працювало" в Одесі і завдало їй 5 млн гривень на 50 гривень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

514

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом