Добудова ЖМ Патріотика на озерах опинилася під питанням через борги з оренди

Верховний Суд визнав наявність боргів з боку ТОВ "Контактбудсервіс" за оренду 172 га землі на Осокорках у Києві, де компанія разом з банком "Аркада" збиралися побудувати житловий масив Патріотика на озерах.

Відповідне рішення було прийнято 27 травня.

Як повідомляється, компанія "Контактбудсервіс" звернулася до суду з позовом, в якому просила визнати протиправним і скасувати податкове повідомлення з боку головного управління ДФС Києва. Раніше Окружний адмінсуд і Шостий апеляційний суд Києва позовні вимоги з боку забудовника задовольнили.

Однак Верховний Суд постановив, що попередні інстанції дійшли помилкового висновку про наявність підстав для визнання протиправним та скасування оскаржуваного податкового повідомлення. Зважаючи на це він задовольнив скаргу податкової, а також скасував рішення Шостого апеляційного суду та ОАСК.

Таким чином із забудовою Осокорків виникнуть складності, оскільки орендар не виконував свої обов'язки і не платив орендну плату в повному обсязі.

Згідно з підписаним меморандумом, добудовувати проблемні об'єкти банку "Аркада" має компанія Stolitsa Group. Однак, як новий забудовник буде це питання вирішувати, зважаючи на прийняті останнім судом рішення, поки незрозуміло.

Варто нагадати, що ще 1 лютого 2019 року Київрада затвердила проєкт рішення, що передбачало розрив договорів оренди п'яти земельних ділянок на Осокорках з ТОВ "Контактбудсервіс". Але тоді забудовник, готуючись до візиту співробітників Департаменту міського благоустрою, організував на орендованій території барикади.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, конфлікт із забудовою Осокорків триває вже багато років. В кінці листопада 2015 року на сайті КМДА зареєстрували петицію з вимогою створити на території ландшафтний парк. У підсумку вона набрала понад 11 тисяч голосів киян за необхідних 10 тисячах.

Проте восени 2017 року забудовник під час будівництва масиву Патріотика на озерах встановив насосні станції на озері Небреж, таким чином спровокувавши новий скандал з місцевими жителями. З новою силою він розгорівся, коли бетонними блоками перекрили доступ до озера для киян.

Нещодавно озеро Небреж почали засипати будівельним сміттям. У групі "Екопарк Осокорки" повідомляється, що за цим стоїть компанія "Столиця Груп".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

145

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом