Скандал навколо озера Небреж триває: будівельники почали засипати його сміттям

Київське озеро Небреж, яке розташовується на Осокорках, почали засипати будівельним сміттям.

Як повідомляється у пабліку "Чесно.Київ", близько двадцяти вантажівок висипали на берег озера будівельне сміття, потім бульдозерами все це заштовхали у воду. Свідки викликали на місце поліцію. Згодом з'ясувалося, що важка техніка їздить через аварійний колектор, створюючи загрозу стратегічному об'єкту, через що на місце прибули представники СБУ. Проте після того, як поліція зафіксувала інцидент, вантажівки знову почали вивозити будівельне сміття на озеро.

Тим часом в групі "Екопарк Осокорки" повідомляється, що за скиданням будівельного сміття стоїть компанія "Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", що раніше належали колишньому главі банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

"Єдиним активом цієї компанії були 5 земельних ділянок в оренді, загальною площею 176,5 га. Одна з ділянок – навколо озера Небреж, інші – ліс і луки. Терміни договорів оренди закінчилися минулої осені, і Київрада не стала їх продовжувати, бо на це не було ніяких підстав. Але колишній орендар спробував через суд продовжити договори, поки ці справи розглядаються", – йдеться у повідомленні.

Варто підкреслити, що конфлікт з озером Небреж триває вже багато років. В кінці листопада 2015 року на сайті КМДА зареєстрували петицію з вимогою створити на території південних Осокорків ландшафтний парк. У підсумку вона набрала понад 11 тисяч голосів киян при необхідних 10 тисячах.

Проте восени 2017 року забудовник під час будівництва масиву Патріотики на озерах встановив насосні станції на Небрежі, таким чином спровокувавши новий скандал з місцевими жителями. З новою силою він розгорівся, коли бетонними блоками перекрили доступ киян до озера.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, добудовувати проблемні об'єкти банку "Аркади" зголосився забудовник Stolitsa Group. Для цього був розроблений меморнадум, в якому нібито чітко прописали алгоритм вирішення проблеми. Столичний мер Віталій Кличко заявив, що меморандум мають підписати в МВС, СБУ, Нацбанку і в Фонді гарантування вкладів. За його словами, всі сторони змушені будуть виконувати положення документа, дотримуватися встановленого алгоритму. Тим часом низка організацій заявили, що не підписуватимуть цей документ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

207

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом